Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Εγχώριο Τουρκικό Παθητικο Συστημα ΡΑΝΤΑΡ

Εφημερίδα «Σταρ» της 1 Μαΐου 2020

Δημοσιεύθηκε η αγγελία για το εγχώριο παθητικό σύστημα ραντάρ (PARS)
Η Δνση αμυντικής βιομηχανίας της προεδρίας, δημοσίευσε ένα έγγραφο αιτήματος πληροφοριών (BID), στο πλαίσιο του έργου του εγχώριου παθητικού συστήματος ραντάρ.
Στην αγγελία που έκανε η αμυντική βιομηχανία, αναφέρεται σχετικά με το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις του αιτήματος πληροφοριών (BID), «Ανακοίνωση εγγράφου αιτήματος πληροφοριών για έργο προμηθειών παθητικών ραντάρ (σχετικά με τα παθητικά ραντάρ και τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα). Στα συστήματα του ραντάρ, ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρο-οπτικά, εφιστάται η προσοχή  στις εταιρίες μας που διαθέτουν πιστοποιητικό ασφαλείας εγκατάστασης με Εθνική Εμπιστευτικότητα ή Εμπιστευτικότητα του ΝΑΤΟ».
Παθητικά συστήματα ραντάρ
Σε αντίθεση με τα ενεργά συστήματα ραντάρ, τα παθητικά συστήματα ραντάρ δεν μεταδίδουν - ανιχνεύουν τα σήματα των στοχευμένων πλατφορμών. Για το λόγο αυτό, τα παθητικά συστήματα ραντάρ που δεν διαθέτουν πομπούς, είναι εξοπλισμένα με μόνο δέκτες. Τα σήματα της πλατφόρμας στόχου, τα οποία συλλαμβάνονται από τις κεραίες λήψης στα συστήματα παθητικών ραντάρ, υποβάλλονται σε επεξεργασία και έτσι ο στόχος ανιχνεύεται και παρακολουθείται.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των συστημάτων παθητικών ραντάρ σε σύγκριση με τα ενεργά συστήματα ραντάρ είναι ότι οι τοποθεσίες τους δεν μπορούν να εντοπιστούν από εχθρικούς χειριστές ραντάρ επειδή δεν διαθέτουν πομπό, δηλαδή δεν μεταδίδουν.
Μετάφραση: "Συνεργάτης χωρίς όνομα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου