Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Είναι κατατοπιστικό το άρθρο, αλλά οι ειδικοί για συμβουλές είναι οι γιατροί…
«Οτιδήποτε είναι υδατάνθρακας θα μετατραπεί σε ζάχαρη», εξηγεί ο Bennett.
«Αυτά που μετατρέπονται γρήγορα είναι τα ψωμιά, τα ζυμαρικά και το λευκό ρύζι. Υπάρχει ένα ένζυμο στο στόμα σας που λέγεται αμυλάση, το οποίο διασπά αυτούς τους υδατάνθρακες σε ζάχαρη προτού καν φύγουν από το στόμα και κατέβουν στο πεπτικό σας σύστημα».
Οι τροφές με χαμηλό GI, όπως τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα όσπρια και κάποια φρούτα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν, με αποτέλεσμα πιο ελεγχόμενη απελευθέρωση σακχάρου και λιγότερες αιχμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου