ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ
Νόστιμη, θρεπτική και χωρίς γλουτένη, η κινόα έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη σύγχρονη κουζίνα. Λόγω της ευελιξίας της μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τροφές όπως το ρύζι, την πατάτα ή τα ζυμαρικά, ενώ προσφέρει πολλαπλά διατροφικά οφέλη. Μάλιστα, ο FAO την έχει αναγνωρίσει ως μια από τις καλλιέργειες που θα συμβάλουν στην επισιτιστική ασφάλεια του μέλλοντος.
Η κινόα με την επιστημονική ονομασία Chenopodium Quinoa Willd, ανήκει στα ψευδοδημητριακά, δηλαδή στα φυτά που παράγουν σπόρους και καταναλώνονται όπως τα σιτηρά ή μετατρέπονται σε αλεύρι. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή που καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη Νότια Αμερική και είναι γνωστή για την ποιότητα των πρωτεϊνών και την υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονεκτήματά της είναι η έλλειψη γλουτένης.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:cantina.protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου