Σελίδες

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Θερμές εξελίξεις - Ελήφθη κατάθεση της Ανθλγού Εμπρού - Ελήφθησαν καταθέσεις των Ανθλγών

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δύο κόσμοι αντίθετοι σε συνεχή σύγκρουση με το Ισλάμ να «εκδικείται» διώξεις δεκαετιών από τους Κεμαλιστές…

Εφημερίδα «Σοζτζιού» της 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο της εξέτασης του παραδοσιακού όρκου με το ξίφος στις 30 Αυγούστου, ελήφθησαν οι καταθέσεις της Ανθλγού (ΠΒ) Εμπρού Έρογλου της Στρατιωτικής Ακαδημίας και άλλων 3 Ανθλγών.

Μετά την Τυπική Παραλαβή και Τελετή Αποφοίτησης της Στρατιωτικής Ακαδημίας στις 30 Αυγούστου, ο παραδοσιακός όρκος με το ξίφος των νεο-αποφοιτούντων και το σύνθημα «Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ», ενόχλησε ορισμένους κυβερνητικούς κύκλους φέτος και ξεκίνησε έρευνα για το τι συνέβη στη συνέχεια.

Σε ανακοίνωσή του στις 19 Σεπτεμβρίου, το ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαδικασία σχετικά με τους Ανθλγούς, για τους οποίους ξεκίνησε έρευνα μετά τον όρκο με το ξίφος.

Υποστηρίχθηκε ότι ελήφθη η κατάθεση της Ανθλγού Εμπρού Έρογλου, η οποία αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία στην κορυφή της τάξης της (Αρχηγός Τάξεως) και έλαβε το δίπλωμά της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δημοσιογράφος Nevşin Mengü, σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε:

«Μετά την «κρίση του όρκου» στην τελετή αποφοίτησης της στρατιωτικής ακαδημίας, η διοικητική έρευνα ξεκίνησε χθες στη Σχολή Πυροβολικού. Η Αρχηγός της τάξης Ανθλγός Εμπρού Έρογλου και 3 άλλοι Ανθλγοί κατέθεσαν στην επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από έναν Ταξχο και από 4 Σχες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου