Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης: αντίστροφη μέτρηση για την υπογραφή της σύμβασης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ

Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

 Αναφορικά με την παρέμβαση οδικής ασφάλειας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως “είναι απολύτως επιβεβλημένο στον ΒΟΑΚ, πριν ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο, να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, όχι φτηνές, σημαντικές παρεμβάσεις ως προς την οδική ασφάλεια. Έχω ζητήσει από τον Υπουργό να μελετήσει και να υλοποιήσει τέτοιες παρεμβάσεις, ώστε κάποιες από αυτές να είναι έτοιμες και πριν από το επόμενο καλοκαίρι. Αν έπρεπε να το οπτικοποιήσετε, σκεφθείτε λίγο τις παρεμβάσεις που κάναμε στην παλιά οδό Πάτρας – Πύργου. 

Το έργο του ΒΟΑΚ

Τα τεχνικά χαρακτηριτσικά του τμήματος Χανιά-Χερσόνησος περιλαμβάνουν: Μήκος αυτοκινητοδρόμου: 157,5 χλμ. και παράπλευρου / κάθετου δικτύου περίπου 150 χλμ. Η τυπική διατομή του αυτοκινητόδρομου έχει πλάτος οδοστρώματος 21,5 μέτρα από 12,50 σήμερα.

Θα διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ, 26 σήραγγες μονού κλάδου συνολικού μήκους περίπου 34 χλμ., 10,80 χλμ. νέες γέφυρες, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος και 20 νέους ανισόπεδους κόμβους και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου