Στρατηγός Φρ. Φράγκος: ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ!!Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου Χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Παρίσι μετά το Τόκυο… |
Διαβάστε αναλυτικά στην ιστοσελίδα:www.sportime.gr |
Με άλμα στα 8 μέτρα και 48 εκατοστά ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο μετά το Τόκιο, κι επιβεβαίωσε οτι είναι ο απόλυτος άρχων του άλματος εις μήκος!
Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Τεντόγλου με αυτή την κατάκτηση πέτυχε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο. Έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατέχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος! O πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα ηταν ο θρυλικός Αμερικανός, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996)!
Από εκεί και πέρα το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8.36μ. και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι με 8.34.
Αυτή η απίθανη αθλητική προσωπικότητα, αυτός ο αθληταράς από τα Γρεβενά, πέτυχε και κάτι σπουδαίο.
Έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατέχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος!
O πρώτος ήταν ο θρυλικός Αμερικανός, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996)!
Η Ελλάδα έφτασε τα επτά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεπερνώντας και την επίδοση του Ρίο, όπου είχε έξι. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ολυμπιονίκες μοιράζονταν το μεγαλείο και τη δόξα των πρώτων μυθικών ηρώων. Η νίκη ήταν η ύψιστη τιμή που μπορούσε να πετύχει ένας θνητός, γιατί αποκτούσε φήμη αιώνια, χάρη στους θεούς που τον ευνόησαν και τον βοήθησαν να κερδίσει. Γι' αυτό και λάμβαναν χαρακτηριστικά ημίθεων.
Ακριβώς, λοιπόν, για να δείξουν το μεγαλείο των Ολυμπιονικών και την άτρωτη σάρκα και ψυχή τους, οι πολίτες μιας πόλης προέτρεπαν «γκρεμίστε τα τείχη» όταν κάποιοι συμπολίτες τους αναδεικνύονταν Ολυμπιονίκες και γύριζαν πίσω. Με ποια έννοια; Ότι εφόσον η πόλη έχει τέτοιους αθλητές, δεν χρειάζεται καν τείχη για να την προστατεύουν. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικά ήταν τα προστατευτικά τείχη εκείνη την εποχή.
Σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.tovima.gr:Οταν γκρέμιζαν τα τείχη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου