Σελίδες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Γιατί το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το Τουρκικό Προξενείο δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λωζανης και το κλείνεις, όταν η Άγκυρα προβεί σε μέτρα κατά της Ελλαδος με την επέκταση των Χωρικών Υδάτων και καθορισμό της ΑΟΖ με την Κύπρο, όχι τώρα γιατί αφήνεις απροστάτευτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Ελληνισμό της Πόλης.

Τώρα το εφικτό είναι να ανοίξεις Προξενείο στην Τραπεζούντα, διότι η Άγκυρα έχει ένα παραπάνω και εάν δεν το αποδεχτούν τότε με το ισχύον στη διπλωματία « reciprocity» τότε ανταποδοτικά απειλείς με κλείσιμο το τουρκικό της Κομοτηνής..

epa11407485 Turkish President Recep Tayyip Erdogan takes part in a Turkey-Spain Business meeting held in Madrid, Spain, on the sidelines of the High-Level meeting between Spain and Turkey, 13 June 2024. EPA/ZIPI ARAGON

ΚΟΛΜΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υστερία κατέλαβε την Τουρκική αντιπολίτευση με την ετησία λειτουργία στη Παναγίας Σουμελά του Πόντου το Δεκαπενταύγουστο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Ερντογάν να την απαγορεύσει για δευτέρα φορά. Συγχρόνως συνεχίστηκε η επίθεση των Τουρκικών ΜΜΕ εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τον ισχυρισμό ότι ο τίτλος του δεν περιλαμβάνεται στην Συνθήκη της Λωζάνης (ΣΛ).

Ούτε όμως και ύπαρξη τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή περιλαμβάνεται στην ΣΛ, το οποίο έχει εξελιχθεί σε άντρο αντεθνικής προπαγάνδας απ’ τους 3000 πράκτορες της ΜΙΤ που το επανδρώνουν. Η ΣΛ αναφέρεται σε Έλληνες μουσουλμάνους κι όχι σε Τούρκους, όπως ισχυρίζεται η διατήρηση του προξενείου στην Κομοτηνή.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου