Σελίδες

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και οι παγκόσμιοι συσχετισμοί

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Με την μελέτη - ανάλυση του άρθρου συνειρμικά εξηγείται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ, για τα Ελληνικά Ναυπηγεία και γιατί η Φρεγάτα Constellation που απογειώνει το Πολεμικό Ναυτικό μετά το 2030 πρέπει να γίνει η ναυπήγηση της εδώ με την μεταφορά τεχνολογίας..

Δεν επεκτείνω τις σκέψεις μου, γιατί το λόγο έχει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και οι ειδικοί…

Σπύρος Αξαρλής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο δίλημμα ναυπηγικής. Από τη μία πλευρά, η Κίνα έχει τώρα τον μεγαλύτερο αριθμό πολεμικών πλοίων στον κόσμο, με περισσότερα από 370 σκάφη, σε σύγκριση με 291 για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο στόλος της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί σε 435 πλοία μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, ενώ για τις ΗΠΑ ο στόλος δεν θα αλλάξει σε μέγεθος.

Καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν είναι δυνατή χωρίς σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσεγγίζουν τη συνεργασία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τους γραφειοκρατικούς και ρυθμιστικούς περιορισμούς σύμφωνα με το πνεύμα των συμμαχιών τους. Αυτό σημαίνει ότι, δεν θα είναι εύκολο να καταργηθεί ή να τροποποιηθεί ο Nόμος Jones και παρόμοιες νομοθεσίες.

Τέλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια προσανατολισμένη στο μέλλον προοπτική για τη ναυπηγική συνεργασία με τους συμμάχους που θα επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν παρόμοιες προσπάθειες αυτόνομης πλοήγησης υπό τις ΗΠΑ με προγράμματα όπως τα Ghost Fleet και Korean Navy Sea Ghost. Οι ΗΠΑ. Η Πρωτοβουλία Replicator του Υπουργείου Άμυνας καθώς και οι προηγμένες αμυντικές τεχνολογίες AUKUS Pillar Two θα ωφεληθούν και οι δύο από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.geoeurope.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου