Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Τουρκία: Αναβάθμιση αεροπορικής βάσης απέναντι από τη Ρόδο – μετά την ταξιαρχία Πεζοναυτών

 

Δορυφορική άποψη του αεροδρομίου στο Νταλαμαν, στο κάτω μέρος διακρίνεται και το δίκτυο των shelter για μαχητικά.

Στρατηγός Φρ. Φράγκος.:

Τα νερά της Λίμνης Κάρλας ήδη λόγω του καύσωνα και ΟΧΙ με παρέμβαση τεχνική δεν καλύπτουν πλέον την Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ..

Ο κύριος Κουρέτας περιφερειάρχης της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ είχε με έγγραφο του στο ΥΕΘΑ ζητήσει να παραμείνει εκεί η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ της ΑΣ και υποσχόταν έργα να την θωρακίσει αλλά ουδέν εργοληπτικο μηχάνημα ενεφανίσθη…

Έτσι για αντιπαράθεση αναφέρεται σε αντίθεση με τη ΝΕΑ πρόκληση της Άγκυρας να προβάλει την ενίσχυση των αεροποβατικών της δυνατοτήτων στο Αιγαίο..

Επιστολή Κουρέτα σε Μητσοτάκη για το Στεφανοβίκειο: Δέσμευση για απάντληση υδάτων

Αναλαμβάνω προσωπική δέσμευση για εκπόνηση σχεδίου απάντλησης των υδάτων από την περιοχή του Στεφανοβικείου μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο και παράλληλα την προώθηση των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία του στρατοπέδου, γράφει.

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:www.euro2day.gr

Χρήστος Γ. Κτενάς

Το τουρκικό αεροδρόμιο του Νταλαμάν, στην περιφέρεια της Μούγλας, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από τη Ρόδο, αναβαθμίστηκε διοικητικά στο οργανόγραμμα της Τουρκικής Αεροπορίας, και πλέον έχει γίνει η 16η Διοίκηση Μαχητικών.

Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο παραλιακό αεροδρόμιο χρησιμοποιούταν -από το 1985- ως προκεχωρημένο για τις επιχειρήσεις της Τουρκικής Αεροπορίας, ενώ φιλοξενούσε και εμπορικές/επιβατηγές πτήσεις. Ως πρώτος επικεφαλής της νέας διοίκησης ορίστηκε ο Ταξίαρχος Yusuf Karuk.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:flight.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου