Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Δένδιας: Και επίσημα η καθυστέρηση στην αναβάθμιση των F-16, πάμε για το 2028

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Να ήταν ένα πρόγραμμα είτε ναυπήγησης Μονάδων του Στόλου ή αναβάθμισης - συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας και φυσικά οι υπεύθυνοι ούτε καν απολογούνται..


Γιώργος Παπαγεωργίου

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης στη Βουλή, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη, με θέμα «Καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 σε Viper», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δηλώνει πως η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 Block 52+/52M σε F-16V αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας λέει: «Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζω ότι η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας ενεργοποιήθηκε και υλοποιείται κανονικά. Ήδη έχουν αναληφθεί ενέργειες από τη Lockheed Μartin και την ΕΑΒ για την εξασφάλιση της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρα για την ομαλή ροή των αναγκαίων υλικών και πρόγραμμα μαζικών προσλήψεων τεχνικού προσωπικού. Η αναβάθμιση αναμένεται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ομαλά εντός του 2028, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όποτε αυτό καταστεί απαραίτητο».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:flight.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου