Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μάχη Κιλκίς-Λαχανά: Η «τρέλα των Ελλήνων» σταμάτησε τον βουλγαρικό επεκτατισμό και τον πέταξε διά παντός εκτός Μακεδονίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η «τρέλα των Ελλήνων» έβαλε τέρμα στο Βουλγαρικό επεκτατισμό με την εκατόμβη 8.500 νεκρών στη Μάχη Κιλκίς -Λαχανά!!

Η «παράνοια των ανεύθυνων 154 βουλευτών» εκτρέφουν με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών τον επεκτατισμό των Σλάβων των Σκοπίων και με τη θρασύτητα του VMRO που κέρδισε τις εκλογές ξέχασαν και το Βόρεια!!

Διαβάστε σχετικό άρθρο στο ΚΟΙΝΟ των Απανταχού Ελλήνων:Χρίστιαν Μίτσκοσκι: «Μακεδονία» επιμένει να αποκαλεί τη χώρα του ο εντολοδόχος πρωθυπουργός στα Σκόπια


Γράφει η Αλεξία Ιωαννίδου

(Φωτ.: Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού/ dis.army.gr)

Το ημερολόγιο έγραφε 21η Ιουνίου 1913 όταν διεξήχθη η πιο αποφασιστική και δυστυχώς η πιο αιματηρή για τους Έλληνες μάχη των Β’ Βαλκανικών πολέμων που καθόρισε το μέλλον των βόρειων συνόρων της χώρας μας.

Ήταν η μάχη που ο στρατηγός των Βουλγάρων Νικόλα Ιβανόφ αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως παρόλο που τα είχε προβλέψει όλα, κάτι του είχε διαφύγει… «η τρέλα των Ελλήνων»!

Αυτός ο αστάθμητος παράγοντας λοιπόν, «η τρέλα των Ελλήνων», ήταν εκείνος που νίκησε τους Πέρσες στον Μαραθώνα, ήταν εκείνος που έκανε τον Λακεδαιμόνιο Λεωνίδα με την 300μελή φρουρά του να μείνουν για να φυλάξουν τα στενά των Θερμοπυλών παρότι ήξεραν πως τα προγνωστικά ήταν εναντίον τους, ήταν ο ίδιος που έκανε τον Αλέξανδρο να ξεκινήσει τη μεγάλη εκστρατεία του ενάντια των Περσών κατακτώντας σχεδόν ολόκληρη την μέχρι τότε γνωστή οικουμένη. Η ίδια τρέλα ήταν που όπλιζε τα χέρια των οπλαρχηγών του ’21 αποτινάσσοντας δεσμά τεσσάρων αιώνων στον Μωριά και στη Ρούμελη και λαμπάδιαζε με τα μπουρλότα των νησιωτών μας τον τουρκικό στόλο στις θάλασσές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου