Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ραγκίπ Ντουράν / Η πτώση και η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

«Ο Μογγόλος» έκανε πράξη την πολιτισμική καταστροφή

-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τον Πατριαρχικό Ναό, Τζαμί!!..

-Τη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ με τα εκπληκτικά μωσαϊκά,  Τζαμί και πάλι…

Και εσύ Έλληνα Πρωθυπουργέ δεν τον «τελειώνεις παρά ψέλισες» καλά κάποιες ώρες ο Προναος, αν ξέρεις τι είναι σε μια Εκκλησία μας έκανε χάρη ο Ερντογάν και θα είναι επισκέψιμος για κάποιες ώρες!!..

Τι λες «ρε τεράστιε ηγέτη!!..

Ο Τσετίν Αλτάν (1927-2015), ένας σπουδαίος συγγραφέας, δημοσιογράφος, βουλευτής και μάλιστα λαϊκός φιλόσοφος που επηρέασε τουλάχιστον 2 γενιές προς την κατεύθυνση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ανέλυσε λεπτομερώς την τουρκική κοινωνία. Είπε: «Ο εορτασμός αυτής της αιματηρής βίας είναι μια εκδήλωση του νομαδισμού. Οι Τούρκοι δεν είναι ακόμη μια εντελώς καθιστική κοινότητα. Έχουν καταλάβει τα εδάφη των ξένων. Όμως, λίγο πολύ γνωρίζουν ότι δεν είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των εδαφών. Και φοβούνται ότι μια μέρα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες θα επιστρέψουν και θα καταλάβουν αυτή την πατρίδα.

Τότε οι Έλληνες φίλοι μου μου εξήγησαν τη θέση και το ρόλο αυτής της πόλης στη συλλογική μνήμη και το υποσυνείδητο των Ελλήνων: «Το να χάνεις τη γενέτειρά σου είναι ένα σοκ και ένα τραύμα που δεν ξεχνάς ούτε 5 αιώνες μετά». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι εορτασμοί κατάκτησης χρονολογούνται μόνο από το 1910. Άρα 457 χρόνια καθυστέρηση. Οι Οθωμανοί σουλτάνοι δεν γιόρτασαν καθόλου την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν, όπως και οι προκάτοχοί του, γιόρτασε αυτή την εβδομάδα την 571η επέτειο της κατάκτησης. Ακόμα μια ευκαιρία για να υμνήσει τον οθωμανισμό, το πνεύμα της κατάκτησης, ακόμα και της αρπαγής. Πάντα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό. Και όλα αυτά παρουσιάζονται με το πρόσχημα του «πολιτισμού», της «δικαιοσύνης» και της «ισλαμικής δόξας».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου