Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Στρατηγός Φράγκος: Αυτά θα έλεγα στον Μητσοτάκη (βίντεο)

 Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος στην δημοσιογράφο κα Όλγα Λαθύρη, όπου σχολίασε θέματα εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, αλλά και ζητήματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική σκηνη ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψάχνει το δρόμο της και δυστυχώς βρίσκεται εκτός πορείας, που χάραξαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν ο σεβασμός των ιδιαιτεροτήτων του κάθε έθνους όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ιταλία και στην Γαλλία, ισονομία στην αντιμετώπιση του Νότου από τον Βορρά.

Με λίγα λόγια το μήνυμα είναι "πάρτε το αλλιώς"

.- Αντιμετωπίστε την καθημερινότητα του μέσου Ευρωπαίου πολίτη..

-Αντιμετωπίστε την εμπορική υπεροχή της Κίνας και της Ινδίας με την επιβολή δασμών και αυστηρών ελέγχων προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας.

Όσον αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο στρατηγός δήλωσε,ότι η διεθνή κοινότητα επιθυμεί να κλείσει το μέτωπο και να σταματήσει η εκατόμβη θυμάτων και από τις δύο πλευρές συγγενικών χριστιανικών λαών.

Επισήμανε τις τραγικές συνέπειες, που έχει ο πόλεμος στην Ελληνική οικονομία στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα παραγωγής ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης σχολίασε τη στρατιωτική βοήθεια της Ελλάδος στην Ουκρανία για την οποία ο Στρατηγός ξεκαθάρισε, ότι ξεφορτωθήκαμε υλικό παλαιάς τεχνολογίας.

Ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η άμυνα των νησιών δεν έχει αποδυναμωθεί κάνοντας ειδική αναφορά στα άρματα BMP-1 για τα οποία όπως είπε τα πυροβόλα τους ήταν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 7 έτη όπως και άλλα οπλικά συστήματα ρωσικής προέλευσης. 

Επανέλαβε για πολλοστή φορά πώς καμία υπεύθυνη στρατιωτική ηγεσία θα αποδεχόταν την παραχώρηση ακόμα και υποδεέστερων οπλικών συστημάτων χωρίς την αντικατάσταση τους.

Ο Στρατηγός δήλωσε πως τα νησιά μας θα είναι θωρακισμένα πλήρως όταν τελειώσει η παραγγελία από το Ισραήλ για σύγχρονα αντιεροπορικά συστήματα και τη δημιουργία της αντιεροπορικής ομπρέλας με κοινοτικά κονδύλια διότι έτσι θα υποδηλώσει πώς τα σύνορα της Ελλάδος και Κύπρου είναι τα σύνορα της Ευρώπης και ουδείς μπορεί να μας απειλήσει. 

Για την φερόμενη Ελληνοτουρκική φιλία ο Στρατηγός είπε πως εδώ και 1.000 χρόνια ζούμε το τζιχάντ με την Τουρκία από το 1071 μετά την μάχη του Μαντζικέρτ.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την Διακήρυξη των Αθηνών καθώς για την δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στις Κυκλάδες όπου η Τουρκία μας έχει εγκαλεσει γιατί δεν την ρωτήσαμε.

Μάλιστα όπως τόνισε 148 παράκτιες χώρες έχουν ανακηρύξει Χωρικά Ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, εκτός από την Ελλάδα που είναι η μόνη χώρα διότι βρίσκεται υπό καθεστώς Casus Belli από το Ιούνιο του 1995 που υπογράψαμε το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας.

Παράλληλα επισήμανε την αβελτηρία ολων των κυβερνήσεων για τον καθορισμό της ΑΟΖ με Κύπρο αλλά και την ολοκλήρωση του με την Αίγυπτο. 

Ο Στρατηγός διατύπωσε την άποψη ότι αν αποδεχτούμε τον όρο συνδιαχείριση απεμπολούμαι την διαχρονική εξωτερική μας πολιτική, ότι δηλαδή η μόνη διαφορά μας με την τουρκία είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Σε αυτό το σημείο Στρατηγός αναφέρθηκε στη "Σχολή του κατευνασμού" που υπάρχει στην Ελλάδα και στο δίλημμα που θέτουν "Δηλαδή τι θέλετε να πάμε για πόλεμο;;". 

Ασφαλώς και δεν θέλουμε να πάμε για πόλεμο, πρώτα ενημερώνουμε Ευρωπαϊκή Ένωση το ΝΑΤΟ και όλους τους ενδιαφερόμενους πως δεν θα επηρεαστεί η ελεύθερη ναυσιπλοϊα στο Αιγαίο εάν επεκταθούν τα Χωρικά Ύδατα.

Για την πρόθεση της τουρκίας να εισαγάγει στην εκπαίδευση την έννοια της Γαλάζιας Πατρίδας ο Στρατηγός είπε πώς κάτι ανάλογο συνέβη και με τα Σκόπια όταν από το 1944 διακύρηταν οτι ήταν "Μακεδόνες".

Ένα κράτος που αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Ρομά, Σέρβους, Βούλγαρους και περίπου 1.000.000 στα 2.000.000 να είναι Σλάβοι. Ενω ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόροφ παραδέχθηκε ότι είναι Σλάβοι και στην απερίγραπτη Συμφωνία των Πρεσπών αντί να αναγράφεται Σλαβομακεδονική γλώσσα,  Σλαβομακεδονική εθνότητα και Σλαβομακεδονία παρά το γεγονός ότι ήρθαν στην περιοχή των 6ο μ.Χ. αιώνα.

Για την εσωτερική πολιτική κατάσταση ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ επεσήμανε το γεγονός ότι δεν υπάρχει Συμβούλιο Εθνικής ασφαλείας που θα καθορίσει τις κόκκινες γραμμές στην εξωτερική πολιτική διότι δεν είναι τα 6 ν.μ. κόκκινη γραμμή όπως έχει ειπωθεί..

Προέτρεψε όλα τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν για την επίλυση του δημογραφικού δίνοντας κίνητρα στις νέες  οικογένειες οικονομικά και φορολογικά.

Τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς έστω στο 50% από αυτούς της Βόρειας Ευρώπης.

Επίσης να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας όχι μόνο στα τρόφιμα αλλά και στα ενοίκια ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν μας άκουγε σήμερα ο πρωθυπουργός τι θα του λέγατε;

Ο Στρατηγός απάντησε:

Δείτε την Ελληνική οικογένεια, την καθημερινότητα, την ακρίβεια.

Δείτε τα εθνικά θέματα "Μη σκύβεις το κεφάλι, δεν έχεις καμία ανάγκη" οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανίσχυρες και αυτό το ξέρουν όλοι, έχουμε το πάνω χέρι και μάλιστα ο ίδιος έκανε πολλά για αυτό το θέμα και με τα Rafale και τα F-16.

Να μη σταματήσουν αυτά που έχουν ξεκινήσει, καλά είναι τα drone και τα η αντιεροπορική ομπρέλα αλλά πρέπει να ενισχυθεί ο Στρατός Ξηράς όπως ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό και παράλληλα να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία διότι δεν παράγουμε εφεδρεία.

Ο Στρατηγός δήλωσε την πίστη του στα νέα παιδιά για τα οποία είπε ότι είναι καλύτερα από εμάς με την επισήμανση πως πρέπει να μάθουν ιστορία και να σταματήσει επιτέλους η αποστήθιση στην εκμάθηση και να καλλιεργηθεί η κριτική σκέψη.

Τέλος του Στρατηγός αναφέρθηκε στον πόλεμο της Γάζας και είπε πώς πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, γεγονός που θεωρεί πολύ δύσκολο καθώς η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς θέλει από την πλευρά της να εξαφανίσει το Ισραήλ και από την άλλη το Ισραήλ να λέει από την εποχή της Γκόλντα Μέιρ "Εμείς εαν χάσουμε τον πόλεμο δεν έχουμε που αλλού να πάμε"ένα παράλληλα σεφρασε τη δυσπιστία του για τη δημιουργία δυο κρατών στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου