Σελίδες

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Το «Γεωπολιτικό Τρίγωνο» της Μέσης Ανατολής

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι πλέον η βέβαιο, ότι εάν ο πόλεμος στη Γάζα συνεχιστεί επι ΜΑΚΡΟΝ, η επεκταθεί, τότε τα ενεργειακά επηρεάζονται άμεσα και ελλείψεις σε πετρέλαιο με μεγάλες αυξήσεις είναι φυσικό επόμενο..

 του Ευθ. Π. Πέτρου

Στο «τρίγωνο» Ισραήλ – Ιορδανία – Τουρκία κινείται τις ημέρες αυτές η αμερικανική διπλωματία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μετά το Ισραήλ θα επισκεφθεί την Ιορδανία και την Τουρκία πριν συνεχίσει την ασιατική περιοδεία του προς το Νέο Δελχί. Μαζί του θα είναι και ο ειδικός σύμβουλος του Σταίητ Ντηπάρτμεντ Ντέρεκ Κόλετ

Αυτές οι κινήσεις δεικνύουν ότι η Άγκυρα παραμένει σημαντική για την πολιτική της Ουάσιγκτον στην μέση Ανατολή.

Οι Ισραηλινοί έχουν αποδείξει ότι είναι επίμονοι, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για ζήτημα που αφορά την εθνική τους επιβίωση. Οι Αμερικανοί από την άλλη σπανίως δείχνουν κατανόηση προς τις εθνικές ευαισθησίες των συμμάχων τους (το υφιστάμεθα αυτό και εμείς οι Έλληνες) και απεργάζονται σχέδια λύσεων τα οποία μόνον «επί χάρτου» φαίνονται βιώσιμα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα. Το γεγονός ότι οι μάχες στην Γάζα θα κρατήσουν πολύ είναι το λιγότερο. Προβλεπονται πολύ χειρότερες εξελίξεις.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου