Σελίδες

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Αποκαλυπτικές δηλώσεις: «Η Μοσάντ έβαλε την Τεχνητή Νοημοσύνη και “πιάστηκε στον ύπνο” – Η Χαμάς είχε κρυφτεί “στις σκιές”»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ότι και να έχεις το HUMINT είναι το Α και το Ω, ενώ εκτίμηση και ανάλυση καλά τα περί τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν αντικαθιστούν τα έμπειρα στελέχη!!…

Πως η παλαιστινιακή οργάνωση ξεπέρασε την Α.Ι των Ισραηλινών

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Scott Ritter, αυτό μπορεί να αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για την Hamas που κρύφτηκε «στις σκιές» στη χρήση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και άλλων πηγών πληροφοριών.

Ο Scott Ritter σημείωσε ότι η Hamas πιθανότατα διατηρούσε το ίδιο επίπεδο επικοινωνίας για να αποφύγει να προκαλέσει υποψίες του εχθρού, διατηρώντας παράλληλα ένα περίπλοκο σχέδιο παραπληροφόρησης.

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών σημείωσε ότι ένας τέτοιος όγκος δεδομένων πληροφοριών δεν μπορούσε πλέον να υποβληθεί σε επεξεργασία με τυπικές μεθόδους ανάλυσης που βασίζονται στο ανθρώπινο μυαλό, για τις οποίες το Ισραήλ βασίστηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποίησε με επιτυχία κατά της Hamas στην Επιχείρηση Guardian of the Walls.

Όμως, πέρα από αυτές τις γενικές προειδοποιήσεις, η υπηρεσία του Νταβίντ Μπαρνέα δεν είχε σαφή εικόνα για ότι η Χαμάς σχεδίαζε μια τέτοια γιγαντιαία επιχείρηση. Οι προετοιμασίες που χρειάστηκε να κάνει η Χαμάς ήταν περίπλοκες, αλλά ουδείς τις αντιλήφθηκε. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη προειδοποίηση από το εκλεπτυσμένο δίκτυο κατασκοπείας που διευθύνει ο Μπαρνέα. Έτσι, το Ισραήλ «πιάστηκε στον ύπνο».

Μετά τον βαθύ διχασμό στους πολίτες του Ισραήλ που επέφερε η δικαστική αναθεώρηση της κυβέρνησης Νετανιάχου, η Μοσάντ είχε προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι η χώρα βγάζει μια εικόνα αδυναμίας και ταραχής, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ξένα κράτη, όπως το Ιράν, για να προκαλέσουν στρατιωτική σύγκρουση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου