Σελίδες

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΓΚΙΝΤΕΟΝ ΛΕΒΙ: Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι η άλλη άποψη..


Αρχικά υποστήριζε τη λύση των δύο ξεχωριστών κρατών αλλά με άρθρο του στην Haaretz το 2014 δείχνει να πιστεύει ότι πλέον έχει καταστεί αβάσιμη αυτή η λύση και να υποστηρίζει τη λύση ενός διζωνικού κράτους.


“ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Ο Λεβί όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς έχει πολλούς επικριτές στο εσωτερικό, για να μην πούμε “εχθρούς”. Καταρχάς, ακόμη και τα δύο παιδιά του, έχουν ξεκαθαρίσει πώς έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις και ότι δεν διαβάζουν τίποτα από όσα γράφει.

Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν πτοείται. Ειδικά από όταν άρχισε να δημοσιεύεται η αγγλική έκδοση της Haaretz, η δημοτικότητά του αυξήθηκε κατακόρυφα. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι εκτός Ισραήλ διαβάζουν τις στήλες του στο διαδίκτυο για να κατανοήσουν τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Και κάθε άρθρο του, αυτές τις τεταμένες ημέρες, αποτελεί από μόνο του ένα γεγονός.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ο Γκίντεον Λεβί γεννήθηκε το 1953 στο Τελ Αβίβ. Δεν ήταν η πόλη ούτε του πατέρα του ούτε της μητέρας του. Ο Χάιντζ Λεβί μεγάλωσε στο Ζάτετς της Τσεχοσλοβακίας, από όπου διέφυγε το 1939 μαζί με 800 ακόμη άτομα προκειμένου να γλιτώσει απ’ τους Ναζί μέσω μίας πτήσης που οργάνωσαν δύο Σλοβάκοι Εβραίοι.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου