Σελίδες

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Η πρώτη ελληνική φρεγάτα κλάσης Belharra παρουσιάστηκε στη Γαλλία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Πήγε να το πει ο Γάλλος, αλλά δεν το είπε ανοιχτά για το αναθεωρητικό μεγαλοϊδεατισμό της Άγκυρας και την σταθερή αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο..

Ιστοσελίδα «Defensehere» της 5 Οκτωβρίου 2023

Η επίσημη καθέλκυση της πρώτης Ελληνικής φρεγάτας κλάσεως Belharra, «Κιμων», πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

Η φρεγάτα καθελκύστηκε στο ναυπηγείο στο Λοριάν της Γαλλίας. Ο Γάλλος ΥΕΘΑ Σεμπαστιέν Λεκορνύ και ο Έλληνας ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα του Γαλλικού Ναυτικού Ομίλου στο YouTube.

Ο Δένδιας, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του στα Γαλλικά, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Λοριάν, όπου καθελκύστηκε η φρεγάτα «Κίμων».

Ο Δένδιας είπε: «Αυτή είναι μεγάλη τιμή για μένα και μια εξαιρετική στιγμή για την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας».

Ο Λεκορνύ εκτίμησε ότι η Γαλλία και η Ελλάδα, που μοιράζονται την ίδια ανάλυση σχετικά με τους κινδύνους για τη Μεσόγειο, φέρνουν αυτές τις δύο χώρες πιο κοντά.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι η Μεσόγειος είναι μια περιοχή επανεξοπλισμού.

Χαρακτηριστικά της φρεγάτας «Κίμων»

Σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ναυτιλιακές απαιτήσεις, συνδυάζοντας δυνατότητες που απευθύνονται σε διάφορα πεδία μάχης, η φρεγάτα διαθέτει το ραντάρ Thales Sea Fire, ένα πλήρως ψηφιακό, πολυλειτουργικό ραντάρ εξοπλισμένο με ενεργή κεραία και σταθερά πάνελ.

Η εν λόγω φρεγάτα θα μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα VTOL (ΙΗΑ).

Τα όπλα της φρεγάτας αποτελούνται από 32 βλήματα Aster, 8 βλήματα Exocet MM40 B3C, τορπίλες MU 90, πυροβόλο 76 χιλιοστών, CANTO ως αντίμετρο τορπίλης και 4 τορπιλοσωλήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου