Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Πώς παρακολουθεί η Τουρκία τις ελληνικές έρευνες για φυσικό αέριο – Θα υπάρξει αντίδραση της Άγκυρας;

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου παρατίθεται η κάτωθι παράγραφος του άρθρου..

«Θεωρείται βέβαιο ότι αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, έστω μόνο στην Κρήτη, σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία θα αντιδράσει άμεσα.

Προτρέπουν, μάλιστα, κάποιοι την κυβέρνηση να μη δεχτεί επέκταση χωρικών υδάτων κάτω από την Κρήτη, ούτε πουθενά, διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προηγούμενο, εναντίον της Τουρκίας. Και η παρουσία της Αμερικής, πάντως λένε, δεν πρόκειται να τρομάξει την Τουρκία.» 

Στην Τουρκία παρακολουθούν πάρα πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικά το θέμα των ερευνών φυσικού αερίου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, γύρω από την Κρήτη.

Η Κρήτη είναι πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Τουρκία και με τις έρευνες και με το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου