Σελίδες

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Το Aksungur εκτελεί δραστηριότητες αναγνώρισης-επιτήρησης στο Αιγαίο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εδώ γελάνε με τους υπερφίαλους γείτονες για τα Drones, που διαθέτουν και παιδιά στην πατρίδα μας, για να εξοικειώνονται με την τεχνολογία..

Μόνο που δεν προτείνουν να τα προμηθευτούμε..

Ιστοσελίδα «Savunma Sanayii Dergilik» της 28 Σεπτεμβρίου 2022

Το Aksungur αποκάλυψε τελικά τις στιγμές που η Ελλάδα απέστειλε θωρακισμένα οχήματα στα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Το Aksungur, το εθνικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (ΙΗΑ) που αναπτύχθηκε στην Τουρκική αμυντική βιομηχανία, δεν αφήνει πουλί να πετάξει στο Αιγαίο Πέλαγος, με το ωφέλιμο φορτίο SAR και το προηγμένο σύστημα κάμερας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου «Ανατολή», εθνικά ΙΗΑ, προϊόντα της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, παρέχουν στις ΤΕΔ σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες στο πεδίο.

Ενώ οι απειλές που εντοπίζονται από εξοπλισμένα ΙΗΑ πλήττονται αποτελεσματικά με εθνικά πυρομαχικά, οχήματα εξοπλισμένα με χρήσιμα φορτία, όπως ραντάρ και συστήματα απεικόνισης, επιτρέπουν στις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν ακριβή εντοπισμό και παρακολούθηση σε ευρεία περιοχή.

Το ΙΗΑ Aksungur αναπτύχθηκε από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία, το οποίο έχει επίσης σημαντική συνεισφορά στις δυνάμεις ασφαλείας στο πεδίο από τότε που μπήκε στο απόθεμα.

Το Aksungur, το οποίο μπόρεσε να μείνει στον αέρα για 50 ώρες σε μια αποστολή αναγνώρισης-επιτήρησης, αποκάλυψε τις στιγμές που η Ελλάδα έστειλε θωρακισμένα οχήματα στα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, με ωφέλιμο φορτίο SAR και προηγμένο σύστημα κάμερας.

Το Aksungur συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αιγαίο

Υπάρχουν 3 Aksungur στην απογραφή της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων, τα οποία έχει εξυπηρετήσει σχεδόν 10000 ώρες πτήσης συνολικά. Ταυτόχρονα, ένα ΙΗΑ Aksungur εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Δασών στο πλαίσιο των προμηθειών υπηρεσιών.

Απόκτηση νέων ταλέντων, προώθηση στον εξαγωγικό στόχο

Το Aksungur, το οποίο αναπτύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα 18 μηνών με βάση την πλατφόρμα Anka, έχει την ικανότητα να εκτελεί αδιάκοπες αποστολές πληροφοριών πολλαπλών ρόλων, επιτήρησης, αναγνώρισης και επίθεσης με την υψηλή χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου. Παρέχει λειτουργική ευελιξία πέρα από την οπτική επαφή με το ωφέλιμο φορτίο SATCOM.

Το Aksungur, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2019, έχει ενσωματωθεί με 3 διαφορετικές κάμερες EOIR, 2 διαφορετικές SATCOM, κατηγορίας 500 lb Teber 81/82, Wing Guidance Kit 82, κινητήρα εσωτερικού PD170.

Εκτός από αυτές τις μελέτες, το Aksungur, το οποίο ξεκίνησε την πρώτη του αποστολή πεδίου το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εισήλθε στον κατάλογο της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων τον Οκτώβριο του 2021.

Το Kuzgun, το κιτ καθοδήγησης λέιζερ και η μινιατούρα βόμβα θα ενσωματωθούν σύντομα στο Aksungur. Οι μελέτες ολοκλήρωσης ακουστικής ικανότητας για το Aksungur, οι οποίες ονομάζονται «sonobuoy» και χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση/αναγνώριση υποβρυχίων, συνεχίζονται επίσης.

Αφού μπήκε στο απόθεμα των ΤΕΔ, το ενδιαφέρον για το Aksungur στο εξωτερικό αυξήθηκε. Η TUSAS διεξάγει διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή του Aksungur σε Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου