Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Το Πρωτοδικείο Κατερίνης για τη διοίκηση του «Αλεξάνδρειου»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

                         Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η !!!

2 Μαϊου, 2022,

     Αγαπητά μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής,

  ¨Όπως θα δείτε από το επισυναπτόμενο άρθρο, μετά από σθεναρές ενέργειές μας ο Εθνικός Κήρυκας προέβη σε αποκατάσταση της Αλήθειας, σε ότι αφορά την προεδρία και διοίκηση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξανδρου, του αγαπημένου μας κτηρίου το λεγόμενο «Αλεξάνδρειον», στο Λιτόχωρο Πιερίας, το σπίτι των απανταχού Μακεδόνων, ύστερα από λανθασμένο και μη διασταυρωμένο δημοσίευμα του, την Πέμπτη 28 Απριλίου, 2022, από τον δημοσιογράφο Σταύρο Μαρμαρινό.

Παρόλο που η δημοσίευση της συνέντευξης των δικηγόρων και κατά συνέπεια η αποκατάσταση της αλήθειας είναι ελλιπείς, και δεν μας ικανοποιεί καθόλου, θα ήθελα να σας πώ ότι, το άρθρο της εφημερίδας βασίζεται στην δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου της Κατερίνης και ενημερώνει τους αναγνώστες του εκ νέου και επί το ορθών!!

Με αγάπη και εκτίμηση,

Δημήτρης Φιλιππίδης,Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής

Στέλιος Κυριμλής,Ύπατος Αντιπρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής


Το Πρωτοδικείο Κατερίνης για τη διοίκηση του «Αλεξάνδρειου»

Πηγή: www.ekirikas.com
Φωτογραφία αρχείου: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ/ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Σε δικαστική διαμάχη που διήρκεσε τα τελευταία χρόνια από την οποία «βγαίνει πιο ενισχυμένο» το Διεθνές Ιδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος», κάνουν λόγο σε επιστολή τους προς τον «Εθνικό Κήρυκα», ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ, Δημήτρης Φιλιππίδης και ο αντιπρόεδρος, Στέλιος Κυριμλής. Αφορμή στην επιστολή έδωσε το δημοσίευμα του «Ε.Κ.» της περασμένης Πέμπτης, με τίτλο «Το Αλεξάνδρειο Ιδρυμα θα τιμήσει τον Μπομπ Μενέντεζ».

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το Διεθνές Ιδρυμα «Μέγας Αλέξανδρος» με έδρα το Λιτόχωρο της Πιερίας, αποτελεί ένα κόσμημα για το οποίο η Ομογένεια και ιδιαίτερα η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, τα μέλη της οποίας αποτελούν τους εμπνευστές, ιδρυτές και διαχρονικούς χορηγούς μέχρι και σήμερα, νοιώθουν υπερηφάνεια. Αναφορά γίνεται και στο σκοπό της δημιουργίας του Ιδρύματος.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας», τονίζεται στην επιστολή, «παραθέτουμε συνέντευξη την οποία παραχώρησαν οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ και του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, κ.κ. Αθανάσιος Ελευθεριάδης και Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, σε εφημερίδα της Πιερίας, την ‘Εφτά Νews’. Προστίθενται δε ευχαριστίες σ’ αυτούς ‘για την άψογη νομική αντιπροσώπευσή τους του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος και της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής στον αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας’!».

Σε σχετική ερώτηση για το σωματείο με την επωνυμία «Διεθνές Ιδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου», ο κ. Ελευθεριάδης απάντησε ότι στις 23 Δεκεμβρίου 2019 διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας (Διοικητικό Συμβούλιο) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όπου παραβιάστηκαν κατάφωρα οι σχετικές διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας και του καταστατικού του Σωματείου, με αποτέλεσμα να εκλεγούν παράνομα και αντικαταστατικά τα μέλη των οργάνων του σωματείου.

Ο κ. Ελευθεριάδης είπε, επίσης, ότι κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης αγωγή ακύρωσης των αρχαιρεσιών αυτών και ταυτόχρονα κατατέθηκε αίτηση αναστολής αυτών, «που, δυστυχώς, δεν ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα η διοίκηση του κ. Διονυσίου Πασχάλη να διοικεί το σωματείο ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα». Και στη συνέχεια: «Βέβαια, είχαμε την ατυχία να χάσουμε πολύτιμο χρόνο για την εκδίκαση της αίτησης αυτής εξ αιτίας της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, μεσούσης της πανδημίας του Covid 19. Τελικά, καταφέραμε να εκδοθεί η με αριθμό 483/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή μας και ακυρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου».

O κ. Ελευθεριάδης είπε, επίσης, ότι βασικό επιχείρημα ήταν η διενέργεια παράνομων και άκυρων εκλογών, καθόσον καταστρατηγήθηκαν φανερά σημαντικές διατάξεις του καταστατικού και ειδικότερα αυτές που προβλέπουν την ύπαρξη της νόμιμης απαρτίας για τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας (Διοικητικό Συμβούλιο) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και τον αριθμό των εκλεγέντων μελών για την συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας (Διοικητικό Συμβούλιο) του Σωματείου, λόγοι οι οποίοι έγιναν δεκτοί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης. «Η εκδοθείσα απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη και μας δικαιώνει για την προσπάθειά μας να καταδείξουμε ότι οι αρχαιρεσίες της 23-12-2019 ήταν παράνομες, αντικαταστατικές και συνεπώς άκυρες».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει νομική δυνατότητα «αμφισβήτησης» της απόφασης, ο κ. Ελευθεριάδης απάντησε: «Η απόφαση είναι οριστική, δηλαδή η άλλη πλευρά έχει το δικαίωμα να καταθέσει, όπως ήδη έχει πράξει, έφεση κατά της απόφασης αυτής. Πιστεύω ακράδαντα, όμως, λόγω των πρωτοφανών παρανόμων και αντικαταστατικών ενεργειών, που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια των αρχαιρεσιών της 23-12-2019, στις οποίες ήμουν παρών τόσο εγώ όσο και ο κ. Μπρουσκέλης, και λόγω των προσκομισθέντων από την πλευρά μας αποδεικτικών στοιχείων, η έφεση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει».

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Ελευθεριάδης είπε ότι η διοίκηση του κ. Διονυσίου Πασχάλη έχει εκλεγεί μη νόμιμα και αντικαταστατικά όπως αναφέρεται και στην με αριθμό 483/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος κ. Μπρουσκέλης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το Σωματείο, ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα διοικείται από μια μη νόμιμα εκλεγείσα διοίκηση» και ότι «όλες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις μάς εξουσιοδότησαν προκειμένου να ακυρωθούν οι αρχαιρεσίες αυτές από τις οποίες αποκλείστηκαν μέλη του σωματείου και φυσικά να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Διοίκησης του κ. Διονυσίου Πασχάλη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου