Σελίδες

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Φράγκος Φ.: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και της Θράκης!!

Να μάθουν να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες που έχουν προσυπογράψει.

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν περίπατο.. Να κανουν "αποβίβαση" στα νησιά. Δεν θέλουν να πολεμήσουν διότι είναι θρασύτατοι και άνανδροι..

Ο στρατηγός Φράγκος Φ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καλεσμένος στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο Παρέα" με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Λένα Φλυτζάνη αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι:

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου και της Θράκης καθώς τόσο ο Π/Θ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ όσο και ο ΥΠΕΞ με την επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ αλλά μέσα στην Τουρκία ξεκαθάρισαν αυτό το ζήτημα στην άλλη πλευρά.

Παρόλο που έχει τεθεί σε αμφισβήτηση ο αναθεωρητισμός της Άγκυρας μετά την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,με απόφαση του ΣΕΑ αποφάσισαν "ειδική επιχείρηση" στην Συρία ενώ η Διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Τόνισε πως πρέπει να πάρουμε διδάγματα από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και να είμαστε έτοιμοι και ειδικότερα:

- Να προμηθευτούμε anti-compact UAV'S

- Προμήθεια έξυπνων αντιαρματικών όπλων

- Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης των F-16 καθώς η προμήθεια των F-35 θα είναι εφικτή μετά το 2027, ενώ παράλληλα εξήρε την ποιοτική διαφορά της Π.Α.

Γενικότερα τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται δεκτές οι εισηγήσεις των Αρχηγών για την προμήθεια Αμυντικού εξοπλισμού, διότι αυτοί γνωρίζουν τι χρειάζονται και όχι κάποιοι να επικαλούνται το εθνικό συμφέρον για να εξασφαλίζουμε συμμαχίες.

Ο αναθεωρητισμός των Τούρκων δεν είναι χθεσινός,ξεκινά από το 1974 

Δεν αναγνωρίζουν τον UNCLOS ο οποίος προβλέπει ΑΟΖ και 12 ν.μ. , αντιθέτως από το 1995 έχουν κηρύξει στην Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, casus belli.

ΠΡΟΤΕΙΝΕ

- Αξιοποίηση της τοπικής εφεδρείας με την εποχική πρόσληψη τους στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του εν εξελίξει υβριδικού πολέμου.

- Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

- Εθνική συναίνεση

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου