Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

“Κοιμούνται” οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι: Μετά τον πόλεμο δεν θα μπορούν να… μαζέψουν την Τουρκία

Στρατηγός Φράγκος Φ.: No comments..
FILE PHOTO: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and German Chancellor Olaf Scholz (L) attend a press conference after their meeting at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 14 March 2022. EPA, STR


Η θέση της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Την ώρα κατά την οποία οι δυτικοί σπεύδουν στην Άγκυρα να αναδείξουν τον «ειρηνοποιό» ρόλο της κατοχικής Τουρκίας, ο Ερντογάν άρχισε να ζητά ή καλύτερα να απαιτεί δώρα. Η Άγκυρα παίζει τη γνωστή της τακτική του «επιτήδειου ουδέτερου» και συνεχώς θέτει αξιώσεις.

Προτάσσει και το γεγονός ότι είναι ο ισχυρός εταίρος τους στο ΝΑΤΟ και το αφήγημα ότι είναι διαμεσολαβητής (χωρίς αποτελέσματα) ειρήνευσης, αλλά σύμμαχος, που θα πρέπει να ενισχυθεί. Να ενισχυθεί για να μην πάει με τον αντίπαλο. Θέλει να καταστεί αυτόνομος περιφερειακός παίκτης και παράγοντας, που κρατά αποστάσεις από όλους.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου