Σελίδες

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Το GÖKDENİZ ενσωματώνεται στο TCG Κων/πολη


Ιστοσελίδα «savunmatr» της 5 Φεβρουαρίου 2022

Το σύστημα εγγύς αεροπορικής άμυνας (YHSS) «GÖKDENİZ», που αναπτύχθηκε από την ASELSAN, θα ενσωματωθεί στη φρεγάτα «TCG Κων/πολη» για πρώτη φορά το 2022 και θα είναι έτοιμο για καθήκοντα.

Το GÖKDENİZ, ο εγγύς φρουρός αεράμυνας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μετράει μέρες για να μπει στην απογραφή.

Λόγω του ότι υπήρχαν διάφορα προβλήματα στην προμήθεια συστημάτων PHALANX CIWS από τις ΗΠΑ και το κόστος ανά μονάδα ήταν πολύ υψηλό, η Τουρκία σήκωσε τα μανίκια για να αναπτύξει το YHSS για το ναυτικό, υπό την ηγεσία της ASELSAN.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ASELSAN ανέπτυξε το Σύστημα Εγγύς Αεράμυνας «GÖKDENİZ», το οποίο θα αντικαταστήσει το αμερικανικό σύστημα PHALANX CIWS. Το GÖKDENİZ, το οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές βολής πριν από λίγο, θα παίξει ενεργό ρόλο στην προστασία του Τουρκικού ναυτικού.

Σύστημα Εγγύς Αεράμυνας «GÖKDENİZ» (YHSS)

Το GÖKDENİZ, είναι γνωστό ως ένα σύστημα άμυνας σημείου που μπορεί να καταστρέψει αντιπλοϊκούς πυραύλους που στοχεύουν το πλοίο στο οποίο βρίσκεται, μαζί με τα πυρομαχικά σωματιδίων 35 mm (ATOM) που αναπτύχθηκε από την ASELSAN. Με τον αυτόματο μηχανισμό τροφοδοσίας πυρομαχικών, το σύστημα επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτωση πυρομαχικών σωματιδίων και πυρομαχικών συμβατικής καταστροφής και την επιλογή των επιθυμητών πυρομαχικών ανάλογα με τον τύπο στόχου.

Το GÖKDENİZ μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά την άμυνα των πλοίων έναντι απειλών όπως Ε/Π, Αφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οχήματα επιφανείας, καθώς και πυραύλους κατά πλοίων.

Χαρακτηριστικά του «GÖKDENİZ»

 Λειτουργία σε κατάσταση θαλάσσης 0–5, με σταθεροποιημένο πυργίσκο πυροβόλου,

 Ακριβής παρακολούθηση στόχων με ενσωματωμένη πλατφόρμα παρακολούθησης που περιέχει ραντάρ ελέγχου πυρός και αισθητήρες E/O

 Τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης (προαιρετικό)

 Λειτουργία ενσωματωμένη σε Αυτόνομο ή Σύστημα Διαχείρισης Μάχης

 Οπλικό σύστημα διπλής κάνης, τύπου KDC-02 35 mm με υψηλή ισχύ πυρός (1100 βλήματα / λεπτό)

 Μηχανισμός αυτόματης τροφοδοσίας πυρομαχικών (OSMBM) που επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτωση πυρομαχικών σωματιδίων και συμβατικής καταστροφής και την επιλεκτική εκτόξευση των προτιμώμενων πυρομαχικών ανά πάσα στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου