Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Κωδικός «19-88»..Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης αν η Ρωσία κλείσει τις στρόφιγγες

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Άμεση ενεργοποίηση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και όσων φυσικού αερίου ή πετρελαίου που δύνανται να λειτουργήσουν με λιγνίτη ως εναλλακτικό καύσιμο..

Ας αφήσουν τα προσχηματικά αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου, αλλά να το κάνουν γιατί δεν συμφέρει μετά τη αύξηση της τιμής του κατά 275%!!

Μόνον έτσι θα επιβιώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά..

Σε περίπτωση ολικής διακοπής των ρωσικών εξαγωγών, ο περιορισμός της κατανάλωσης είναι μονόδρομος για την Ευρώπη.

Στην εκπόνηση σχεδίων εκτάκτου ανάγκης και στη συγκρότηση ομάδων εργασίας με... στρατιωτικές κωδικές ονομασίες προχωρούν οι Ευρωπαίοι για να προετοιμαστούν στο ακραίο ενδεχόμενο που η Μόσχα θα προχωρήσει σε πλήρη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου, εάν η κρίση στην Ουκρανία κλιμακωθεί. Την Παρασκευή ομάδα εργασίας εκπροσώπων διαχειριστών δικτύων και υπουργείων Ενέργειας με κωδικό 19-88 συνεδρίασε στην Αθήνα.

Η στροφή προς την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη αλλά και πετρέλαιο για όσες μονάδες φυσικού αερίου διαθέτουν δυνατότητα λειτουργίας με εναλλακτικό καύσιμο, με παράλληλα μείωση των φορτίων προς τη βιομηχανία, για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση και η θέρμανση των νοικοκυριών, είναι το σενάριο που εξετάστηκε στη σύσκεψη για την περίπτωση της Ελλάδας. Η μείωση της κατανάλωσης αποτελεί μονόδρομο για την Ευρώπη σε περίπτωση που οι Ρώσοι κλείσουν τελείως τη στρόφιγγα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος για να υποκατασταθούν οι ρωσικές εξαγωγές.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.thessaliaeconomy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου