Σελίδες

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία - Βρετανός υπουργός Άμυνας: Κατευνασμός της Ρωσίας όπως της ναζιστικής Γερμανίας το 1938

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Με μια και ΜΟΝΗ αναφορά στην «ομπρέλα Ειρηνης» του Τσαμπερλεν,δόθηκε η δυνατότητα στο Χιτλερ να αιματοκυλίσει τον πλανήτη,κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη στάση του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας του Πούτιν..

O Μπεν Γουάλας, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού (δεξιά). Ο Βρετανός υπουργός παρομοίασε τις διπλωματικές προσπάθειες στην Ουκρανική Κρίση με την πολιτική κατευνασμού έναντι της ναζιστικής Γερμανίας πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Με την πολιτική κατευνασμού που ακολούθησαν οι Σύμμαχοι προς την ναζιστική Γερμανία τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τον πόλεμο, παρομοίασε τη στάση της Δύσης σήμερα έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανικής Kρίσης ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

Ο Μπεν Γουάλας είπε ότι υπάρχει ένα «άρωμα Μονάχου στον αέρα» -μια αναφορά στη διπλωματία που απέτυχε να αποτρέψει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για τη Συμφωνία του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 1938, μεταξύ Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας, που επέτρεψε στον Χίτλερ την προσάρτηση και κατοχή εδαφών της Τσεχοσλοβακίας και δεν πέτυχε τελικά τον αρχικό στόχο της αποφυγής του πολέμου, αλλά κατεγράφη στην Ιστορία ως μία προδοτική πράξη εκ μέρους των Συμμάχων.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου