Σελίδες

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Στο οπλοστάσιo της Γαλάζιας Πατρίδας και τα μετεωρολογικά ραντάρ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Διαχρονικά είναι απαράδεκτες όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 και μετά, γιατί αφήνουν την χώρα απροστάτευτη για ασήμαντα ποσά…

Ως ποτέ θα στήνουν φιέστες μετά τις φυσικές καταστροφές στο Κοινοβούλιο..

Άκου τρια ΡΑΝΤΑΡ της ΕΜΥ εκτός λειτουργίας στην Αττική από τα συνολικά οκτώ που διαθέτει..

Καμία όμως δικαιολογία ότι οι υπεύθυνοι δεν ήταν λεπτομερώς και έγκαιρα ενημερωμένοι για τη ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ από τους μετεωρολόγους..

Απλά ζυγίστηκαν και ευρέθησαν ελλειποβαρείς!!!…

Παρατηρώντας τα προβλήματα που προκάλεσε ο πρόσφατος χιονιάς στην Αττική, αναλογιζόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε κάποια καταστροφή που θα μας προκαλέσει η Τουρκία, η οποία συνεχώς μας απειλεί. Δεν μπορούμε μάλιστα να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο, σε μια μελλοντική φυσική καταστροφή, η γείτων να βρει την ευκαιρία για να μας επιτεθεί. Η δε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των όποιων καταστροφών θα μας προκαλέσουν οι Τούρκοι και η ΕΜΥ θα κληθεί να τη στηρίξει.
Όμως η ΕΜΥ αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν την λειτουργία της και κατ’ επέκταση την μετεωρολογική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των πολιτών και γενικότερα των λειτουργιών του κράτους. Ανάμεσα στις λειτουργίες αυτές είναι η εθνική άμυνα, η ναυτιλία και η αεροναυτιλία. Στις δύο τελευταίες περιλαμβάνεται και η μετεωρολογική υποστήριξη στις ευαίσθητες εθνικά περιοχές έρευνας και διάσωσης, τις οποίες διεκδικεί η Τουρκία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου