Σελίδες

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Το εθνικό λογισμικό της HAVELSAN χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση του ΝΑΤΟ

 Ιστοσελίδα «Savunma Sanayii Dergilik» της 22 Δεκεμβρίου 2021

Το «Λογισμικό υπηρεσιών ναυσιπλοΐας» (VTS), που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN, χρησιμοποιήθηκε στην Άσκηση Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ

Το λογισμικό της HAVELSAN VTS, που αναπτύχθηκε για την παρακολούθηση, οργάνωση και διαχείριση όλων των κινήσεων της κυκλοφορίας των πλοίων στα στενά με ένα εθνικό σύστημα με τις δυνατότητες της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Άσκηση Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ο ανταποκριτής του πρακτορείου «Ανατολή», στην άσκηση συμμετείχαν προϊόντα HAVELSAN VTS και HAVELSAN Diyalog (Βιντεοδιάσκεψη).

Ενώ η εταιρεία συνέβαλε στη φάση με τη βοήθεια υπολογιστή της Άσκησης Ναυτικής Ασφάλειας, το λογισμικό HAVELSAN VTS χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε άσκηση.

Το Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της άσκησης, δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες διαστημικής παρατήρησης της γης, μεταφέρθηκαν στο HAVELSAN VTS και εμφανίστηκαν στο σύστημα.

Από την άλλη, ζωντανά ίχνη AIS (σύστημα αυτόματης αναγνώρισης) που ελήφθησαν από εταιρεία που συμμετείχε στην άσκηση, ενσωματώθηκαν επίσης στο HAVELSAN VTS και εμφανίστηκαν.

Στις 2 πρώτες ημέρες της Άσκησης Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, παρουσιάστηκαν ακαδημαϊκές παρουσιάσεις στους συμμετέχοντες εκτός Τουρκίας, μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης HAVELSAN. (Βιντεοδιάσκεψη)

Η Αλγερία και το Μπαχρέιν συμμετείχαν ως παρατηρητές στην άσκηση, στην οποία συμμετείχαν εκτός από την Τουρκία η Ρουμανία και η Ελλάδα.

Το λογισμικό VTS αναπτύχθηκε για το Σύστημα Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων των Τουρκικών Στενών. Χάρη στο σύστημα, η αλληλεπίδραση με τα πλοία θα διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο και θα είναι δυνατή η παρακολούθηση, η οργάνωση και η διαχείριση όλων των κινήσεων της κυκλοφορίας των πλοίων στα στενά με ένα εθνικό σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου