Σελίδες

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Παλαιός και Νέος Ψυχρός Πόλεμος: 30 χρόνια από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ. :

Να τα βρουν άμεσα οι νικητές του Β´ΠΠ, γιατί η Κίνα θα τους εξαϋλώσει οικονομικά και στη συνέχεια,όπως ήδη έγινε αντιληπτό δεν θα παράγουν αν δεν τους το επιτρέπει το Πεκίνο,όπως ήδη συμβαίνει με πρόσχημα τον κορωνοιο..
Μετα το 2030 δεν υπάρχει δυνατότητα ανάσχεσης της «κίτρινης λαίλαπας», διοτι  υπερέχουν ήδη πληθυσμιακά, ως οικονομία και το τέλος είναι με την ποιοτική υπεροπλία των Ε.Δ. που είναι επι θύρας…


Του Κώστα Ράπτη

Πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς, στις 26 Δεκεμβρίου 1991, η μία από τις δύο υπερδυνάμεις που συμπρωταγωνιστούσαν μεταπολεμικά στον Ψυχρό Πόλεμο έπαυε να υπάρχει ως πολιτική και νομική οντότητα. Με απόφαση που είχαν συνυπογράψει αιφνιδιαστικά οι ηγέτες των τριών ισχυρότερων από τις 15 Δημοκρατίες που τη συναποτελούσαν (ήτοι της Ρωσίας του Μπορίς Γέλτσιν, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας), η Σοβιετική Ένωση, που είχε ιδρυθεί το 1922 στο πνεύμα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917, καταργούνταν, δίνοντας τη θέση της σε 15 διαφορετικά ανεξάρτητα κράτη.

Το ιστορικό αυτό γεγονός αναμφίβολα έχει διαπλάσει σε βάθος την πραγματικότητα που βιώνουμε μέχρι σήμερα – και χαιρετίσθηκε, σε μια στιγμή πρόωρης αισιοδοξίας, ως το "τέλος της Ιστορίας".

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου