Σελίδες

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η σκλήρυνση του δαπέδου του αντιδραστήρα της 3ης μονάδας ισχύος, στον πυρηνικό σταθμό Akkuyu

 Ιστοσελίδα «defensehere» της 28 Δεκεμβρίου 2021

Έχει αναφερθεί ότι η διαδικασία σκλήρυνσης της βάσης του πυρηνικού αντιδραστήρα (σκλήρυνση και ενίσχυση μετάλλων) έχει πραγματοποιηθεί για την 3η μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού Akkuyu, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή στην επαρχία Gülnar της Μερσίνης .

Στη γραπτή δήλωση της «Akkuyu Nuclear AŞ», αναφέρθηκε ότι η λειτουργία για την 3η μονάδα ισχύος του Akkuyu, πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς του κλάδου Volgodonsk της AEM-technology εντός της Atomenergomash, του τμήματος κατασκευής μηχανών του κρατικού οργανισμού ατομικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Η κατασκευή της βάσης ενός πυρηνικού αντιδραστήρα αποτελείται από τέσσερις βασικές διαδικασίες: κοπή του σωλήνα, άνοιγμα του σωλήνα, συμπίεση και σκλήρυνση του θερμαινόμενου τμήματος για να σχηματιστεί ένα ημισφαιρικό σχήμα. Στο τελικό στάδιο, η βάση του αντιδραστήρα θερμάνθηκε σε υπόγειο κλίβανο σε μέγιστη θερμοκρασία 910 βαθμών Κελσίου για εννέα ώρες. Με τη βοήθεια ενός γερανού, οι ειδικοί τοποθέτησαν το ζεστό τεμάχιο εργασίας, σε μια υπόγεια δεξαμενή σβέσης γεμάτη με νερό. Ο πυθμένας διατηρήθηκε σε αυτή τη δεξαμενή για 1,5 ώρα. Για να ληφθούν τα απαιτούμενα, μηχανικές ιδιότητες του μετάλλου, ο πυθμένας του αντιδραστήρα μεταφέρθηκε σε κλίβανο για θερμική σκλήρυνση στους 700 βαθμούς για περίπου 40 ώρες»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου