Σελίδες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Τουρκία: Drones για κάθε… εχθρό στον ουρανό της Αιθιοπίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δίνει δουλειά στους «οπλάδες» παγκοσμίως για τα Αντι- Drones αδιαφορώντας ως ριζοσπάστης ισλαμιστής για τις ανθρώπινες ζωές..

Είναι επικίνδυνος!!


Ο Ερντογάν εξόπλισε την κυβέρνηση της Αντίς Αμπέμπα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Bayraktar TB2», ώστε να εξοντώσει τους αντάρτες στο εσωτερικό της χώρας που όμως για την ώρα νικούν. Η Αιθιοπία στο μεταξύ είναι στα πρόθυρα σύρραξης και με την Αίγυπτο του Αμπντελφατάχ Αλ Σίσι που ο «σουλτάνος» μισεί  

Σε μία περιοχή της Αφρικής με πολλά προβλήματα σε κάθε επίπεδο και με έναν πόλεμο εν εξελίξει στο εσωτερικό της ενεπλάκη «ξαφνικά» η Τουρκία. Πώς; Σύμφωνα με τον Guardian, κλείνοντας συμφωνία με την κυβέρνηση της Αντίς Αμπέμπα, η οποία περιλαμβάνει και την πώληση τουρκικών drones. Οι μεν Αιθίοπες θα χρησιμοποιήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Bayraktar TB2» εναντίον των αριστερών ανταρτών του Τιγκράι, οι οποίοι έχουν καταλάβει σημαντικές πόλεις και προχωρούν εναντίον της πρωτεύουσας, οι δε Τούρκοι, πέρα από τις μπίζνες με τα προϊόντα της εταιρείας του γαμπρού του Ερντογάν, του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, θα ενισχύσουν ένα κράτος που σήμερα έχει τις χειρότερες σχέσεις –σε επίπεδο ακήρυκτου πολέμου– με την Αίγυπτο εξαιτίας του αιθιοπικού φράγματος στον Νείλο, μίας φαραωνικής κατασκευής που απειλεί με καταστροφή την αιγυπτιακή γεωργία και οικονομία. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου