Σελίδες

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Στην Γερουσία των ΗΠΑ το ν/σ για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Επιβάλλεται η σύμπνοια στα θέματα ΑΜΥΝΗΣ απο το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όταν μάλιστα διακυβεύεται η Εθνικη Κυριαρχία με τον εν εξέλιξη υβριδικό πόλεμο και τις συνεχείς απειλές σε καθημερινη βάση απο την Τουρκία..

Ο Τ/ ΥΕΘΑ στρατηγος Ακαρ ανέφερε στην ΟΜΙΛΙΑ του για την έγκριση του Π/Υ των ΤΕΔ το όνομα του κ. ΤΣΙΠΡΑ ότι διαφωνεί με την πρόσκτηση των RAFAL και των Φρεγατών απο την Πατρίδα μας

Απόσπασμα θα το δείτε στην επισυναπτόμενη ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ των δηλώσεων του!!

«Ο Ακάρ είπε ότι οι δηλώσεις του για την Ελλάδα καλύφθηκαν θετικά στον Ελληνικό Τύπο και ότι το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει «τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική κατά της Τουρκίας, οι οποίες βλάπτουν τον Ελληνικό λαό».»

Προχωρά στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας που είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.defencenet.gr

Απαντώντας στον ισχυρισμό ότι υπάρχουν χημικά όπλα στις ΤΕΔ, ο ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ είπε: «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως χημικό όπλο στη δομή των ΤΕΔ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε λήφθηκε, ούτε κρύφτηκε, ούτε είναι μυστικό. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».

Ο Ακάρ απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, στις συνεδριάσεις του προϋπολογισμού του 2022 του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δηλώνοντας ότι εκτελούν το έργο τους στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, ο Ακάρ είπε: «Προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ασφάλεια των 84 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η εστίασή μας σ’ αυτό δεν είναι ελάττωμα, Αντιθέτως, είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της μη χρήσης «άλλης γλώσσας» σ’ αυτό το θέμα, ο Ακάρ έκανε την εκτίμησή του ως εξής: «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως εσείς-εμείς. Εργαζόμαστε για την άμυνα και την ασφάλεια 84 εκατομμυρίων και 780000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της πατρίδας μας συνολικά. Δεν είναι για σένα, για μένα, εδώ υπάρχουν κρατικά όργανα. Οι απαραίτητες μελέτες γίνονται στα πλαίσια της νομοθεσίας. Είναι πολύ καλό να δούμε το θέμα συνολικά, χωρίς να κάνουμε διάκριση μεταξύ του «εσείς και εμείς».

Δηλώνοντας ότι υπήρχαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με τους S-400, ο Aκάρ δήλωσε ότι οι S-400 είναι ένα αμυντικό σύστημα και ότι δεν μπορεί να επικριθεί ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από άλλους.

Δηλώνοντας ότι οι εργασίες προμήθειας για το σύστημα άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας πραγματοποιήθηκαν ανοιχτά, χωρίς καμία κρυφή ατζέντα, ο Ακάρ είπε: «Υπήρξε αεροπορική επίθεση στην Τουρκία και δεν χρησιμοποιήσαμε τους S-400 ? Αυτό είναι ένα αμυντικό σύστημα. Πού θα το χρησιμοποιήσουμε ? Αυτό είναι ένα στρατιωτικό ζήτημα, θέμα άμυνας, ασφάλειας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μπροστά στα παράθυρα, στη σκηνή. Έχουμε κάποια μέτρα και μελέτες. Όλοι να ξέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί όταν και όπου χρειαστεί. Δεν υπάρχει κανένα βήμα πίσω σ’ αυτό το θέμα. Επομένως, κάποια πράγματα είναι κρυμμένα, οι χώρες έχουν τα δικά τους εθνικά μυστικά».

Φέτος κατασκευάστηκαν 6 πυροβόλα «Φιρτινα»

Όταν ρωτήθηκε για την ιδιοκτησία του εργοστασίου ερπυστριών αρμάτων, ο Ακάρ, τόνισε ότι η ιδιοκτησία του εργοστασίου ανήκει εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτό.

Εξηγώντας ότι για το θέμα αυτό έγιναν τρεις ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όλες απορρίφθηκαν, ο Aκάρ δήλωσε ότι φέτος στο εργοστάσιο κατασκευάστηκαν έξι πυροβόλα «Φιρτινα» και ότι συνεχίζονται οι εργασίες παραγωγής, συντήρησης και επισκευής.

Δηλώνοντας ότι εργάζονται για την προμήθεια κινητήρων, ο Ακάρ είπε: «Είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος. Πείτε μας τι γνωρίζετε, εάν έχετε γνώμη, ας εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, γίνονται μελέτες για την κατασκευή του κινητήρα στη χώρα. Υπάρχει μια πολύπλευρη δουλειά».

Ο Ακάρ σημείωσε ότι εργάζονται για την παραγωγή αρμάτων το συντομότερο δυνατό, με τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Ακάρ είπε: «Αντιμετωπίζουμε εμπάργκο που δεν κατονομάζονται» και συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

 «Δεν μπορούμε να λάβουμε τις επιθυμητές απαντήσεις ακόμη και από ορισμένους από τους συμμάχους μας, που γνωρίζουμε ως φίλους, όχι μόνο σε ζητήματα στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και σε άλλα ζητήματα μη στρατιωτικής παραγωγής. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε αυτές τις ελλείψεις και τα μειονεκτήματα, και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Εξηγώντας ότι υπάρχουν μέλη πολίτες για ακαδημαϊκά μαθήματα στη Στρατιωτική Ακαδημία, ο Ακάρ είπε ότι δεν υπάρχει διαφορετική κατάσταση από την προηγούμενη πρακτική. Ο Ακάρ δήλωσε ότι ο αριθμός και το ποσοστό των στρατιωτικών μαθημάτων στη Στρατιωτική Ακαδημία αυξήθηκαν κατά 32%.

Δεν υπάρχει κανένα είδος χημικού όπλου ή αέριου

Απαντώντας στους ισχυρισμούς περί χημικών όπλων, ο Ακάρ είπε:

«Στη δομή των ΤΕΔ, δεν υπάρχει απολύτως, δεν υπήρχε ποτέ, καμία μορφή αερίου ή χημικών όπλων στις ΤΕΔ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε παραλήφθηκε, ούτε κρύφτηκε, ούτε είναι μυστικό. Όταν εξεταστεί από ειδικούς, είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Τουρκία ή εντός των ΤΕΔ. Ωστόσο τέτοιοι ισχυρισμοί επαναλαμβάνονται περιοδικά, για να αμαυρωθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, που διεξάγει η Τουρκική Δημοκρατία, οι ΤΕΔ και οι στρατιώτες μας, με πολύ έντιμο και διαφανή τρόπο. Κανένα από αυτά δεν έχει βάση ή ουσία».».

Ο ΥΕΘΑ Ακάρ υπενθύμισε ότι εργάζονται για το νέο στρατιωτικό σύστημα εδώ και δύο χρόνια και ότι έχουν κάνει παρουσιάσεις στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων γι’ αυτό το θέμα και είπε ότι ήταν καταλληλότερο για τη χώρα και το έθνος, εφαρμόστηκε. Δηλώνοντας ότι το σύστημα λειτουργεί με ακεραιότητα, ο Ακάρ είπε: «Δεν πρέπει να διαταράξουμε αυτό το σύστημα. Ας μην διαταράξουμε το σύστημα με εισροές όπως «Ας αλλάξουμε τα χρήματα και τον χρόνο» (σ.σ προφανώς αναφέρεται στην εξαγοράσιμη θητεία)

Σημειώνοντας ότι υπήρξαν 51.603 αιτήσεις για εξαγοράσιμη στρατιωτική θητεία για το 2022, ο Ακάρ έδωσε τις εξής πληροφορίες: «Υπήρχαν 112.661 άτομα που ήρθαν για εξαγοράσιμη στρατιωτική θητεία από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Συνολικά έγιναν 4,3 δισεκατομμύρια εισπράξεις από το Υπουργείο Οικονομικών μας».

Υπενθυμίζοντας τους ισχυρισμούς για τη «SADAT»(*), ο Aκάρ είπε: «Η εταιρεία που ονομάζεται SADAT δεν έχει καμία σχέση μαζί μας όσον αφορά τη νομική, εμπορική, οικονομική και θεσμική δομή. Δεν είχαμε καμία προσωπική ή θεσμική επαφή με την προαναφερθείσα εταιρεία, σε οποιαδήποτε εκπαιδευτικά πακέτα, αποκλείεται απολύτως να λάβουμε το πακέτο εκπαίδευσης, να μας κάνουν προτάσεις, να τους ακούσουμε ή να επέμβουμε στον οργανισμό μας στο εξωτερικό».

Εμείς είμαστε μαζί, το μπερδεύετε. Δεν υπάρχει εσείς και εμείς

Ο Ακάρ είπε ότι οι δηλώσεις του για την Ελλάδα καλύφθηκαν θετικά στον Ελληνικό Τύπο και ότι το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει «τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική κατά της Τουρκίας, οι οποίες βλάπτουν τον Ελληνικό λαό».

Εν τω μεταξύ, στο λόγο του Garo Paylan βουλευτή του HDP του νομού Ντιγιάρμπακιρ που είπε: «Κάνουμε το ίδιο πράγμα και σε εσάς», ο Ακάρ πρόσθεσε: « Δεν υπάρχει εσείς και εμείς.. Εμείς είμαστε μαζί, το μπερδεύετε. Δεν υπάρχει εσείς και εμείς. Προσπαθούμε με ότι κάνουμε, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και την ασφάλειά μας»

Όταν ρωτήθηκε για τις δραστηριότητες των ΤΕΔ στη Λιβύη, ο Ακάρ είπε: «Αν δεν ήμασταν μαζί με τα αδέρφια μας στη Λιβύη για την εκπαίδευση, τη συνεργασία και τη βοήθεια, οι δυνάμεις του πραξικοπήματος Χαφτάρ επρόκειτο να εισέλθουν στην Τρίπολη, είχαν μείνει 5 χιλιόμετρα μακριά, ούτε Τρίπολη θα υπήρχε σήμερα, ούτε αυτές οι εκλογές, ούτε θα γίνονταν πολιτικές συνομιλίες, αυτό πρέπει να γίνει γνωστό».

Υπενθυμίζοντας ότι μόνο η Τουρκία απάντησε θετικά στην επιστολή πρόσκλησης που έγραψε η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, ο Ακάρ αναρωτήθηκε: «Να αφήσουμε τους αθώους ανθρώπους να σκοτωθούν εκεί ή να το παρακολουθούμε?»

Οι δραστηριότητες των ΤΕΔ στο εξωτερικό

Τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ διεξάγονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με μεγάλη προσοχή στις ιστορικές, θρησκευτικές δομές και το περιβάλλον, ο Ακάρ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες των TΕΔ στο εξωτερικό:

«Το να βλέπεις τον αγώνα στο εξωτερικό ως «κατοχή», σημαίνει να χρησιμοποιείς τη γλώσσα των αυτοκρατορικών δυνάμεων. Αυτό είναι πολύ λάθος. Οι αυτοκρατορικές δυνάμεις δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να υπάρχουν χώρες όπως η Τουρκία στην περιοχή τους. Αυτές έχουν στήσει ένα πάγκο εκεί και μόνοι τους θέλουν να συνεχίσουν. Εμείς πώς μπορούμε να είμαστε εισβολείς? Κανένα από τα κράτη που προέκυψαν μετά από 600 χρόνια Τουρκοκρατίας δεν μιλάει Τουρκικά, αλλά Πορτογαλικά, Ισπανικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά ομιλούνται επί του παρόντος στην Αφρική. Ποιος είναι ο εισβολέας?..»

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι «εισβολέας», «ιμπεριαλιστής» ή «αποικιοκράτης», ο Ακάρ είπε: «Ωστόσο, εμείς δεν είμαστε αγνώμονες».

Ο Ακάρ δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των υπαρχόντων αφών θα συνεχιστούν μέχρι το 2030, μετά από τα λόγια ενός βουλευτή ότι «τα αφη F-4 έχουν αφαιρεθεί από το απόθεμα», «τα F-16 είναι επίσης υποψήφια για χρήση για πολλά χρόνια με τα έργα εκσυγχρονισμού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ απάντησε στις επικρίσεις σχετικά με τις συνταξιοδοτήσεις και προαγωγές των Ανωτάτων Αξκών ως εξής:

«Οι προαγωγές, οι παρατάσεις παραμονής (διατηρητέοι), οι αποστρατείες λόγω έλλειψης θέσεων, είναι όλα με αποφάσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ). Οι Διοικήσεις των Κλάδων και το Επιτελείο του ΓΕΕΘΑ εμπλέκονται πλήρως. Φέρνουν τη δική τους εργασία ως συνήθως, αυτές οι εργασίες έρχονται στο Υπουργείο. Αργότερα συζητούνται στη συνεδρίαση του ΑΣΣ και βγαίνουν τα αποτελέσματα. Γίνονται εργασίες μέσω αυτών των προτάσεων. Υπάρχει το θέμα της «ιεραρχίας Δκσεως». Στα θέματα των επιχειρήσεων, όπου πάμε είμαστε με τους συναδέλφους μας. Πηγαίνουμε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τους Διοικητές Δυνάμεων. Ο σχεδιασμός και ο συντονισμός της επιχείρησης είναι εξ ολοκλήρου στην ευθύνη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Απέναντι σε ποιον? κατά του υπουργού. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αδυναμία στην ιεραρχία Δκσεως. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε αυτό το καθήκον με ενότητα. Δεν μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ή ελλείψεις εδώ».

Το σύστημα δεν το επιτρέπει

Ο Ακάρ, σχετικά με τη χρήση της έκφρασης από ένα βουλευτή, «ύποπτοι θάνατοι στρατιωτών στους στρατώνες», είπε: «Αν συμβεί κάποιο περιστατικό στους στρατώνες, αν πεθάνει ένας στρατιώτης, πιστέψτε με, αν ο πατέρας του είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο θείος του είναι ο Διοικητής Κλάδου, ή θείος του είναι Υπουργός, δεν θα κλείσει Δεν γίνεται, δεν θα το επιτρέψει το σύστημα. Γίνεται έρευνα, θα υποβληθεί στην εισαγγελία και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Όπου έχετε ένα όνομα στο μυαλό σας, η πόρτα του Υπουργείου μας είναι ορθάνοιχτη. Είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα και να τα μοιραστούμε μαζί σας. Εάν υπάρχει μια πιθανότητα, μία στο εκατομμύριο για κάτι, είναι καθήκον μας να το αντιμετωπίσουμε».

Μετά τις ομιλίες έγινε δεκτός στην Επιτροπή ο προϋπολογισμός του 2022 του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

(*) SADAT: Διεθνής Αμυντική Συμβουλευτική Κατασκευαστική και Εμπορική Βιομηχανία Α.Ε με έδρα την Τουρκία. Ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012 από τον Ταξχο ε.α Adnan Tanrıverdi και 23 απόστρατους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ΤΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου