Σελίδες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Kάθε ιστορικό γεγονός κρίνεται εκ του αποτελέσματος, και το αποτέλεσμα του ελληνικού ξεσηκωμού ήταν η Νίκη στον αγώνα και η Ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα!

 

Αν αύριο η ελληνική κυβέρνηση εκχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα στους Τούρκους υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά, και προσπαθήσει μετά να βαφτίσει τον εθνικό μας εξευτελισμό ως σπουδαία διπλωματική νίκη που μας εξασφαλίζει ειρήνη και ευημερία, αυτό δεν θα είναι παρά ένα όνειδος που θα κηλιδώνει για πάντα την Ιστορία μας.

...Ο Παπαφλέσσας μπορεί να ηττήθηκε στο Μανιάκι όπου η αντίστασή του ήταν καθαρά συμβολική και είχε επίγνωση ότι θα πέσει («Εγώ άπαξ ορκίστηκα να χύσω το αίμα μου εις την ανάγκην της πατρίδος μας, και αυτή είναι η ώρα. Εύχομαι δε εις τον Θεόν, η πρώτη μπάλα του Ιμπραήμ να με πάρει εις το κεφάλι»), αλλά έναν χρόνο μετά οι Μανιάτες ψυχωμένοι από τη θυσία του απέκρουσαν τον φοβερό και τρομερό τακτικό στρατό του Ιμπραήμ στη μάχη της Βέργας και κράτησαν τη Μάνη απάτητη από τον κατακτητή και την Επανάσταση ζωντανή.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:i-epikaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου