Σελίδες

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Γιούνκερ για Μέρκελ: Η στάση της απέναντι στην Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία της

«Είχα συγκρούσεις μαζί της. Ναι, συγκρούσεις, μεγάλες διαφωνίες, κυρίως για την Ελλάδα επειδή οι Γερμανοί, η δική της κοινοβουλευτική ομάδα, ο γερμανικός Τύπος, δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» είπε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, κάνοντας την αποτίμηση της καγκελαρίας της

 Σχόλιο Στρατηγού  Φράγκου  Φ.:

Τα είπε όλα..
Κουβέντα όμως για συμψηφισμό χρέους με τις Γερμανικές οφειλές απο την κατοχή και τις εκατόμβες αθώων Ελλήνων απο τους Ναζί..

Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία ύστερα από 16 χρόνια, όλοι φυλλομετρούν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, σε μια προσπάθεια να ορίσουν την πολιτική κληρονομιά της γυναίκας που έμεινε στο τιμόνι της Γερμανίας από το 2005 ως και τις μέρες μας. Και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επί όλα αυτά τα χρόνια άνθρωπος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατείας –άλλοτε ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, άλλοτε ως πρόεδρος του Eurogroup και βεβαιώς ως πρόεδρος της Κομισιόν– είχε να πει κάποια καλά αλλά και κάποια όχι και τόσα καλά πράγματα τελικά. Ο Γιούνκερ περιέγραψε την απερχόμενη καγκελάριο ως ηγέτιδα, εξήρε τον ρόλο που διαδραμάτισε στην προσφυγική κρίση το 2015 και μίλησε για το πώς άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν οι Γερμανοί την Ευρωπαϊκή Ενωση –«ποια είναι η κληρονομιά της Μέρκελ στην Ευρώπη; Η κληρονομιά της είναι ότι έφερε κοντά τη Γερμανία στην Ευρώπη. Έκανε σαφές στους Γερμανούς πολίτες ότι η Ευρώπη είναι μέρος του γερμανικού “στατους κβο” και αυτή είναι η κύρια κληρονομιά της, γιατί μετά από αυτήν, δεν θα υπάρχει καγκελάριος που να μην είναι φιλοευρωπαίος», είπε 0 66ετής πολιτικός σε συνέντευξή του στο Euronews και στην Εφη Καρακώστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου