Σελίδες

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Φραγκος Φ.:Οι Ελληνες Μακεδόνες δεν ξεχνούν τους επίορκους που ξεπουλάνε 3.000 χρόνια ιστορία!!

 


Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. σε παρέμβαση του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Metropolis 95,5 fm του δημοσιογράφου Απόστολου Μακρυανίδη αναφέρθηκε στο Σκοπιανό ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν έπαψε να γράφει και να σχολιάζει και παράλληλα έκανε την διαπίστωση του αποκλεισμού από τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, όλων των πατριωτικών φωνών.

Σχολίασε την ανάρτηση του Π/Θ των Σκοπίων κ. Ζάεφ στα social media σχετικά με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπίων την οποία αποκάλεσε ως "Μακεδονική" με την δικαιολογία ότι την αποκαλεί έτσι 47 χρόνια,διαγράφοντας τα 3.000 πραγματικής ιστορίας της μιας και μοναδικής Μακεδονίας της Ελληνικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Στον ΔΟΣΑ τον ΖΑΕΦ δεν χρωστάνε οι Ελληνες ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, αλλά αυτοί που διατείνονται ότι είναι καθαροί..»

Καυτηρίασε την στάση του πρώην Π/Θ κ. Τσίπρα ο οποίος εκτός από την υπογραφή του στην Συμφωνία των Πρεσπών και την στήριξη του στον κ. Ζάεφ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Βουλγαρία για εθνικισμο, αλλά και την στάση του πρώην ΥΠ/ΕΞ κ. Κοτζιά.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι Βούλγαροι δήλωσαν ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να αποδεχθούν την παραφθορά της Βουλγαρικής γλώσσας ως "Μακεδονική" και ούτε αυτούς που ήταν μαζί τους στην επανάσταση του Ίλιντεν ακυρώνοντας τις θυσίες του Π.Μελά και των άλλων αγωνιστών αλλά και στην συνέχεια στον Β' Βαλκανικό πόλεμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί η κ. Μέρκελ να πιέζει την Ελλάδα και δεν μπορεί να πιέσει την Βουλγαρία να άρει το Βέτο για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. 

Υπογράμμισε πως η προσωρινή αναστολή της κύρωσης των μνημονίων με τα Σκόπια από την Ελληνική Βουλή δεν μπορεί να γίνει αφορμή για να ξεχάσει ο Ελληνικός λαός την Συμφωνία των Πρεσπών και το ζήτημα της Μακεδονίας όπως παλαιότερα είχε υπαινιχθεί.

Επεσήμανε το ενδιαφέρον που έχει η απογραφή που έκαναν το 1941. Απ’ αυτήν προκύπτει ότι σε σύνολο 800.000, το 12%, δηλαδή 100.000, ήταν Έλληνες. Στη συνέχεια, την τιτοϊκή εποχή, στην απογραφή του 1951 θα απογραφούν 158.000 Έλληνες στην περιοχή. Απ’ αυτούς οι 25.000 ήταν γεγενείς Έλληνες κάτοικοι Μαναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι και 32.000 πολιτικοί πρόσφυγες. Σε σύνολο 900.000 οι ελληνικής συνείδησης κάτοικοι ανέρχονταν στο 18%. Ο διωγμός των ελληνικής συνείδησης κατοίκων της περιοχής αυτής της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, πήρε το χαρακτήρα της υποχρεωτικής τους διάσπασης σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες: Βλάχοι, Σαρακατσάνοι, Μακεδόνες, Γιουγκοσλάβοι.

Αναφέρθηκε στη σύλληψη ενός 43χρονου ημεδαπού για κατασκοπεία και διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών, προχώρησε η λιμενική αρχή Σάμου στηλιτεύοντας τον ρόλο των Μ.Κ.Ο. στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Αναρωτήθηκε εάν η σχολή Σιμίτη που επανήλθε δριμύτερη, ότι η Τουρκία έχει εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο,  ρίχνοντας νερό στο μύλο των προκλήσεων των γειτόνων, επεσήμανε τα σημεία που γεννούν ερωτηματικά για την εξωτερική μας πολιτική όπως η μυστική συνάντηση Καλίν – Σουρανή, τον διακριτικό παραγκωνισμό του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια, την απομόνωση της χώρας μας από τη συζήτηση για τη Λιβύη αλλά και για το σφάλμα του πρωθυπουργού να μιλήσει για «θαλάσσιες ζώνες» ενώ γνωρίζει ότι τότε «μέσα εμπλέκονται και τα χωρικά ύδατα» ενώ όπως πρόσθεσε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα που προκύπτει μετά τη συμφωνία για τα διεθνές δίκαιο της θάλασσας. 

Διευκρίνισε πως την διαπραγμάτευση για την προμήθεια των οπλικών συστημάτων αναλαμβάνει η ΓΔΑΕ του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πολιτικό προσωπικό και προϊστάμενο οι οποίοι μπορούν να παρακάμψουν ακόμη και τις ενδεχόμενες αντιρρήσεις των Αρχηγών για λόγους "Εθνικού συμφέροντος".

Και τόνισε πως πρέπει να αφήσουν τις κωλυσιεργίες και να συναποφασίσουν πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να γίνει η προμήθεια ταχύτατα :

  • Μιας στρατηγικής φρεγάτας που να καλύπτει όλη την Αν. Μεσόγειο..
  • Να έχει την δυνατότητα να φέρει πλήγματα σε μεγάλο βάθος και να έχει ανθυποβρυχιακή και αντιαεροπορική προστασία

Για άλλη μια φορά υπενθύμισε πως η Τουρκία κατέχει το 38% της Κύπρου και αναφέρθηκε στο τελευταίο συμβάν οπου  το λιμενικό της Τουρκίας εκδίωξε ένα σκάφος αλιευτικό που ήταν στα διεθνή ύδατα, μετά το Ακρωτήρι,  με το αιτιολογικό οτι «εσείς δε μπορείτε να ξαναπλησιάσετε από Δερύνεια μέχρι Αμμόχωστο γιατί εκεί είναι η ΑΟΖ της Τουρκίας!»

Επίσης ανέφερε την παλαιότερη απάντηση-αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Κας Πελώνη η οποία χαρακτήρισε "πρόβλημα της Γαλλίας την απειλή από τουρκικό πολεμικό σε γαλλικό ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας!" παραπέμποντας στη γαλλική κυβέρνηση υποδηλώνοντας το φοβικό σύνδρομο του Ελληνικού πολιτικού συστήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου