Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας επισκέφθηκε την εταιρία Baykar

 

Εφημερίδα «Σταρ» της 8 Ιουνίου 2021

Μετά την επίσκεψη του YΕΘΑ της Λετονίας Pabriks, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Bledar Çuçi επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις Έρευνας, Ανάπτυξης και Παραγωγής της εταιρίας Baykar, των εθνικών ΙΗΑ και SΙΗΑ».

Στη δήλωση που έγινε στο λογαριασμό της Baykar στο Twitter αναφέρεται: «ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών κ. Bledar Çuçi και η αντιπροσωπεία του επισκέφτηκαν την εταιρία Baykar. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους φιλοξενήσουμε».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Çuçi συνοδεύτηκε από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας Baykar, τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ο οποίος έδωσε πληροφορίες στον Υπουργό και στην αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, σχετικά με τα συστήματα ΙΗΑ/SΙΗΑ που αναπτύχθηκαν από την Baykar σε εθνικό και συγκεκριμένο επίπεδο. Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός εξέτασε ενδιαφέρον για τα Bayraktar SİHA.

Από την άλλη πλευρά, η συμφωνία για την εξαγωγή του SİHA Bayraktar TB2 στην Πολωνία, υπεγράφη από τον Χαλούκ Μπαϊρκατάρ, Γενικό Διευθυντή της Baykar και τον Πολωνό υπουργό ΥΕΘΑ Mariusz Blaszczak παρουσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Πολωνού προέδρου Andrzej Sebastian Duda στο Προεδρικό Συγκρότημα τον περασμένο μήνα. Με αυτή τη συμφωνία, η Τουρκία θα εξάγει SİHA υψηλής τεχνολογίας σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Πολωνία, 24 Bayraktar TB2 SİHA, σταθμοί ελέγχου εδάφους και τερματικοί σταθμοί δεδομένων εδάφους, θα συμπεριληφθούν στα 4 συστήματα που θα εξαχθούν από την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου