Σελίδες

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Το πρώτο πραγματικό πλοίο ΙΗΑ (drones) στον κόσμο.

 Εφημερίδα «Σταρ» της 12 Μαϊ 2021

Η Τουρκία βρήκε ένα τρόπο: Το πρώτο πραγματικό πλοίο ΙΗΑ στον κόσμο

Το περιοδικό «Forbes», για το «Anadolu», το νέο επιθετικό πλοίο του ΤΠΝ, χρησιμοποίησε την έκφραση «Το πρώτο πραγματικό πλοίο SİHA (εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροπορικών μέσων) στον κόσμο». Επιπλέον έγραψε, «η Τουρκική βιομηχανία βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο για την εκτόξευση των SİHA από τα πλοία».

Η επιτυχία της εγχώριας παραγωγής της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας μεταφέρθηκε επίσης στο περιοδικό Forbes. Στο άρθρο με τίτλο «Μια πιο προσεκτική ματιά στον αερομεταφορέα SİHA του ΤΠΝ», από τον David Axe, συγγραφέα αεροδιαστημικής και άμυνας του Forbes, τονίζεται με έμφαση η δύναμη της εγχώριας παραγωγής στην Τουρκία και δηλώθηκε ότι «η Τουρκική βιομηχανία, φαίνεται να βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο εκτόξευσης των SİHA από τα πλοία».

Υπάρχει σαφές πλεονέκτημα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ακσάμ», το άρθρο, το οποίο χρησιμοποιεί τη φράση: «Η μέθοδος που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας ένα σύστημα γερανού-τροχαλίας, με τη ράμπα τόξου μπορεί να βοηθήσει το Τουρκικό ναυτικό, να μετατρέψει το νέο επιθετικό πλοίο «Anadolu», στο πρώτο πραγματικό πλοίο SİHA στον κόσμο», ενώ περιλαμβάνονται επίσης και οι τεχνικές λεπτομέρειες του «Anadolu».

Στο άρθρο που περιέχει τη δήλωση, «Το Anadolu διαμορφώθηκε με τρόπο που να επιτρέπει την απογείωση επανδρωμένων αφών», αναφέρθηκε ότι το TB-2 μήκους 6,5 μέτρων, 100-ίππων και τα TB-3 SİHA, που έχουν σχεδιαστεί για το πλοίο Anadolu, μπορούν να απογειωθούν από το πλοίο με πλήρη ικανότητα πυρομαχικών 136 κιλών.

Από τη δεκαετία του 1960, οι ναυτικοί στόλοι γενικά στον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει drone, ωστόσο, μπορεί να το κάνουν μόνο με την ώθηση της πυραυλικής ισχύος από μια σταθερή περιοχή. Στις ειδήσεις όπου κοινοποιούνται οι πληροφορίες, στο «Anadolu» επαινέθηκε ότι το κατάστρωμα δεν εμποδίστηκε από αυτές τις σταθερές περιοχές, αποκτώντας έτσι ένα σαφές πλεονέκτημα.

Στο άρθρο του Forbes, αναφέρθηκε ότι «η Τουρκική βιομηχανία βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο για την εκτόξευση SİHA από το πλοίο»

Το εμπάργκο έφερε μια νέα διάταξη ράμπας.

Δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ εργάζονται επίσης σε ένα νέο πλοίο SİHA, αλλά η πλατφόρμα εκτόξευσης με ισχύ ατμού θεωρείται πλατφόρμα εκτόξευσης SİHA, υπογραμμίστηκε ότι μετά την απομάκρυνση του Anadolu από το πρόγραμμα F-35, αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτό το μοντέλο και χρησιμοποιήστε το σύστημα βαρούλκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου