Σελίδες

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Αποκαλυπτικά στοιχεία σε πρόσφατο Συνέδριο Μικρασιατών

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Γενοκτονίας Ελλήνων,Ασσυρίων και Αρμενίων συνέχεια με τον φίλο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ζητά από τον Έλληνα ΥΠΕΞ να το τερματίσουμε και να μην το αναφέρουμε ποτέ!!

Δεν είναι πρόσφατο πλην όμως...

Σας παρακαλώ διαβάστε...

«Μια μέρα ο Ταλαάτ Πασά μου έκανε την πιο εκπληκτική ίσως παράκληση που είχα ακούσει στη ζωή μου:

Οι ασφαλιστικές εταιρείες της Νέας Υόρκης Life Insurance Company (New York Life) και Equitable είχαν επί πολλά χρόνια αρκετούς Αρμένιους πελάτες. Η έκταση στην οποία αυτοί οι άνθρωποι ασφαλίζονταν ήταν μία ακόμη απόδειξη του επιχειρηματικού τους πνεύματος. Θα επιθυμούσα (είπε ο Ταλαάτ) να πείσετε τις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες να μας στείλουν έναν πλήρη κατάλογο όσων Αρμενίων έχουν κάνει ασφάλεια ζωής.

Είναι ουσιαστικά όλοι τους νεκροί τώρα και δεν έχουν αφήσει κληρονόμους για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις. Φυσικά, όλα αυτά τα χρήματα πρέπει να περιέλθουν τώρα στο τουρκικό κράτος…».

Μια ενδιαφέρουσα Ιστορική Αναδρομή του Μελά Γιαννιώτη

Σε Συνέδριο Μικρασιατών Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε στις 9/11/08 στην Πτολεμαΐδα ένας εκ των εισηγητών του, ο Φάνης Μαλκίδης, αναφέρθηκε στο βιβλίο αυτοβιογραφίας του Πρεσβευτή των ΗΠΑ. στην Κωνσταντινούπολη Χένρι Μοργκεντάου κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μετέπειτα Προέδρου της Επιτροπής «Ανταλλαγής πληθυσμών» και κατά τη λήξη του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Κατά τον εισηγητή, στο βιβλίο αυτό με τίτλο «Ambassandor Morgentau‘s story New York 1919» αναφέρονται τα εξής ανατριχιαστικά και κτηνώδη:

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.insurancedaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου