Σελίδες

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Κατέπεσε στρατιωτικό αεροσκάφος στη Σμύρνη.

 Στρατηγός Φράγκος Φ.: Παρατίθεται η τελευταία παράγραφος του άρθρου

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος των FETO στις 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και απελάσεις από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, όπως και σε πολλά άλλα ιδρύματα, για άτομα των οποίων οι σχέσεις με τους FETO προσδιορίστηκαν. Ενώ 213 αξιωματικοί εκδιώχθηκαν από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 2016, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την κάλυψη αυτού του χάσματος.»

Ιστοσελίδα «ODATV» της 9 Απριλίου 2021

Γνωστοποιήθηκε η αιτία του ατυχήματος. Μετά από το Ικόνιο, αυτή τη φορά στη Σμύρνη. Ανακοίνωση από το ΥΕΘΑ

Κατέπεσε στρατιωτικό αφος στη Σμύρνη

Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στην τοποθεσία Μερσινάκι στην επαρχία Φώκαια της Σμύρνης. Οι δύο πιλότοι που έπεσαν στη θάλασσα διασώθηκαν.

Το ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος τύπου KT-1, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση στη Σμύρνη, έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά της Φώκαιας και οι 2 πιλότοι διασώθηκαν ζωντανοί.

Στην ανακοίνωση του ΥΕΘΑ αναφέρονται τα εξής: «Αφος τύπου KT-1, που εκτελούσε καθήκοντα στη Δκση της 2ης Κύριας Αεροπορικής Βάσης στη Σμύρνη, κατέπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά της Φώκαιας για άγνωστο λόγο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και υπέστη ατύχημα. Οι 2 πιλότοι μας διασώθηκαν ζωντανοί».

Η υγεία τους είναι καλή

Ένας από τους πιλότους του αφους, ο Σμχος πιλότος Αχμέτ Κεντίρ και ο Άντσμχος Χακάν Ερίγιλμαζ, μεταφέρθηκαν για φροντίδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αιγαίου με Ε/Π, που απογειώθηκε από την πίστα της Σχολής Καταδρομών Φώκαιας. Αναφέρθηκε ότι η υγεία και των δύο πιλότων είναι καλή.

Μια κορβέτα με Ε/Π στάλθηκε στην περιοχή, όπου το στρατιωτικό εκπαιδευτικό αφος έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά της Φώκαιας στην περιοχή της Σμύρνης. Οι ομάδες εργάζονται για τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που αποκτήθηκαν, προσδιορίστηκε ότι το αφος KT-1, το οποίο έπεσε στη θάλασσα, υπέστη ατύχημα λόγω βλάβης του κινητήρα.

Δύο ατυχήματα σε δυο ημέρες

Την προηγούμενη μέρα, ένα αεροπλάνο επιδείξεων τύπου NF-5 που ανήκε στα Τουρκικά αστέρια της ακροβατικής ομάδας συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Ικόνιο και ο πιλότος Σμηναγός Burak Gençcelep σκοτώθηκε στο ατύχημα.

Η ζημιά των FETÖ (Γκιουλενιστών)

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος των FETO στις 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και απελάσεις από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, όπως και σε πολλά άλλα ιδρύματα, για άτομα των οποίων οι σχέσεις με τους FETO προσδιορίστηκαν. Ενώ 213 αξιωματικοί εκδιώχθηκαν από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία το 2016, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την κάλυψη αυτού του χάσματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου