Σελίδες

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Η «Γαλάζια Πατρίδα» και ο «Εθνικός Όρκος» του 1920 - ΒΙΝΤΕΟ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Πόνεσε πολύ η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ και το ξεμπρόστιασμα των σε βάρος Ελλήνων , Συροχαλδαίων και Αρμενίων εγκλημάτων..

Τους αρκεί να βαυκαλίζονται για Εθνικό Όρκο «milli gorus» και την υλοποίηση του σε άκρατο νεοθωμανικό επεκτατισμό σε Κύπρο, Συρία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τώρα ξεφουρνίζουν από το κρατικό κανάλι TRT μια «μπαρούφα» ακόμη την Γαλάζια Πατρίδα (MAVI VATAN) για το «πόπολο» που λιμοκτονεί με τη λίρα να κατρακυλάει..

Ήδη επιτελούν νέα Γενοκτονία σε βάρος των Κούρδων από το 1923,που ανοήτως σαμποτάρισαν τη Συνθήκη των Σεβρών οι ανόητοι και πολέμησαν τους Έλληνες στην Μικρά Ασία ως τσέτες στο πλευρό του αιμοσταγή Μουσταφά Κεμαλ, που το πληρώνουν υπό την ανοχή βεβαια των ισχυρών της γης για «τριάκοντα αργύρια»!!

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα των τουρκικών προκλήσεων ήρθε να προστεθεί ο όρος της «Γαλάζιας Πατρίδας». Το αλυτρωτικό δόγμα που θέλει τουρκική επικράτεια το μισό Αιγαίο, τις ανατολικές ακτές της Κρήτης και την θαλάσσια περιοχή μετά το Καστελλόριζο.

Στις 27 Απριλίου η τουρκική κρατική τηλεόραση ετοιμάζεται να προβάλει ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γαλάζια Πατρίδα». Στην ουσία πρόκειται για το αφήγημα του καθεστώτος Ερντογάν, που προσπαθεί να κατηχήσει τους πολίτες σε έναν νέο τρόπο χρησιμοποιώντας διάφορα ιστορικά γεγονότα της οθωμανικής αυτοκρατορίας αλλά και της νεότερης ιστορίας της χώρας, μετά το έτος ίδρυσής της το 1923.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.enikos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου