Σελίδες

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

 


Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Πηγή:www.anixneuseis.gr


Δεκατρία χρόνια πετρελαϊκής αυτονομίας για την Ελλάδα αν είναι πραγματικές έστω οι μισές από τις ποσότητες μαύρου χρυσού που εκτιμούν οι ειδικοί ότι κρύβονται στο υπέδαφος της χώρας.

«Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες γαλλικών και αμερικανικών εταιρειών, το συνολικό δυναμικό πετρελαίου της Ελλάδας ανέρχεται σε 4 δισ. βαρέλια» αναφέρουν παράγοντες του πετρελαϊκού μπλοκ. Επίσης υποστηρίζουν ότι καθώς η τιμή του βαρελιού αγγίζει τα 100 δολάρια και οι πετρελαϊκές εταιρείες ψάχνουν νέα «φιλέτα» για να επενδύσουν τα κέρδη τους, τώρα είναι ιδανική ώρα να προσελκύσει η Ελλάδα επενδυτές στην έρευνα πετρελαίου.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος από το πετρέλαιο της Ελλάδας εκτιμάται ότι βρίσκεται εκτός των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, γεγονός που καθιστά απαγορευτική τη διεξαγωγή ερευνών και γεωτρήσεων. Το υπόλοιπο τοποθετείται σε εκτάσεις που έχουν επιστραφεί στη δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου από τον περασμένο Ιούλιο, ακόμα όμως δεν έχει γίνει κίνηση ώστε να παραχωρηθούν για νέες έρευνες. Επιπλέον, εκτιμάται πως το πετρέλαιο βρίσκεται σε μεγάλα βάθη και ότι η ποιότητά του δεν είναι πολύ καλή. Ωστόσο, με τις τρέχουσες τιμές του βαρελιού οι ειδικοί κρίνουν την αξιοποίηση συμφέρουσα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα www.tanea.gr: Τώρα... συμφέρει το πετρέλαιο της Ελλάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου