Σελίδες

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Έχει γίνει πεδίο μάχης! Εξέλιξη που στοχεύει την Τουρκία…

 Στρατηγός Φράγκος Φ.: Τον φόβο μας να έχουν τα Τουρκάκια..

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 30 Μαρτίου 2021

Σύμφωνα με ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, η Ανατολική Μεσόγειος, η οποία έχει γίνει πεδίο μάχης, θερμαίνεται ακόμα περισσότερο! Περισσότερα από 60 μαχητικά αφη από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισπανία, ανακοινώθηκε ότι θα απογειωθούν και την ίδια μέρα τα Ισραηλινά ΜΜΕ έδωσαν πρωτοσέλιδα ότι είναι μια εξέλιξη που στοχεύει την Τουρκία.

Η Ελλάδα, η οποία απέναντι στην Τουρκία έμεινε απελπισμένη στην Ανατολική Μεσόγειο, έσπευσε να τη βοηθήσει ο Αμερικανικός αερομεταφορέας «USS Eisenhower», στη βάση της Σούδας στην Κρήτη και με το που αγκυροβόλησε, μπήκε σε νέες ασκήσεις με τους συμμάχους. 
 
Το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό του, τις φωτογραφίες της άσκησης των ειδικών δυνάμεων, η οποία διήρκεσε από τις 16 Μαρτίου έως τις 24 Μαρτίου και πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη φορά.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην επίδειξη ισχύος των Αμερικανικών και Ελληνικών ειδικών δυνάμεων στη βάση της Σούδας, η συμμαχία είναι αμετάβλητη εναντίον της Τουρκίας και συμμετείχε επίσης ο στρατός της «Νότιας» Κύπρου.
 
Το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση κατά των σύγχρονων απειλών στη Μέση και Ανατολική Μεσόγειο, με ασκήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
 
Ένα άλλο μέρος όπου ασκήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας ήταν η Αττική και η Λάρισα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η Βόρεια Μακεδονία έλαβε μέρος στις ασκήσεις εδώ, ενώ στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των τριών χωρών έπεσαν με αλεξίπτωτο από τα αεροπλάνα.
 
Ο ηγέτης των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 25 Μαρτίου. Τα Ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Μπάιντεν είπε στον Μητσοτάκη: «Καλέστε με αν χρειάζεστε κάτι. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».
 

Αρχίζει στις 12 Απριλίου
Ο Ελληνικός στρατός, ο οποίος εκτελεί το μήνα Μάρτιο ασκήσεις με τα F-18 να απογειώνονται από τον Αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα F-15 της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκονται στη Βάση Σούδα της Κρήτης, θα συμμετάσχει σε μια μεγαλύτερη επίδειξη ισχύος στις 12 Απριλίου.
Τα Ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν ότι περισσότερα από 60 ξένα μαχητικά αφη και όλα τα Ελληνικά αφη θα πετάξουν στους ουρανούς της Ανατολικής Μεσογείου στην άσκηση που ονομάζεται «Ηνίοχος 2021», στην οποία θα παρευρεθούν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ισπανία .
 
Απόβαση από το Ισραήλ στην Κύπρο
Τα Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι για πρώτη φορά, στρατιωτικές μονάδες θα πραγματοποιήσουν άσκηση μεγάλης κλίμακας στη «Νότια» Κύπρο. Στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρεται ότι τα μαχητικά αφη του Ισραήλ συμμετέχουν στο μπλόκ εναντίον της Τουρκίας και με στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και με το στόλο θα πραγματοποιήσουν απόβαση στην Κύπρο.
 
Αναφέρθηκε ότι ο Ισραηλινός στρατός, για πρώτη φορά θα παραμείνει έξω από τα σύνορά του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και αναφέρθηκε ότι η καλοκαιρινή άσκηση ήταν μέρος του «μήνα του πολέμου» και θα απογειώνονταν αφη F-35.
Υποστηρίχθηκε στις αναφορές των ΜΜΕ ότι η περιοχή θα είναι κλειστή για την εναέρια κυκλοφορία και εάν αφη ή Ε/Π που ανήκουν στην ΤΠΑ σε περίπτωση που εισέλθουν στην περιοχή που δηλώνεται ως NOTAM, θα στοχεύονται από το Ισραήλ.
 
Τα Ελληνικά ΜΜΕ ανέπτυξαν τον τίτλο: «Ισραηλινοί κομάντο προσγειώνονται στην Κύπρο-Σενάριο εναντίον της Τουρκίας». Ο Ισραηλινός στρατός, μέσα στο μήνα Μάρτιο, πραγματοποίησε μια διεθνή άσκηση, που περιελάμβανε υποβρύχια και διοργανώθηκε στα ανοικτά της Κύπρου, όπου μεταξύ των συμμετασχόντων χωρών, που τράβηξαν την προσοχή, ήταν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ. 
 
Η Κίνα κάρφωσε τα μάτια της στη Μεσόγειο
Υπάρχει ένας άλλος παγκόσμιος γίγαντας που δείχνει ενδιαφέρον για την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία έχει γίνει πεδίο μάχης από το καλοκαίρι του 2020: Η Κίνα. Μια είδηση στην επίσημη έκδοση του Κομμουνιστικού Κόμματος, στους Global Times, θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες.
 
Μιλώντας στους Global Times, Κινέζοι αναλυτές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου θα στείλει Κινεζικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Για χρόνια, η Κίνα μάχεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην περιοχή.
 
Τα αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας, αποχώρησαν από την Κρήτη
Τα 6 αεροσκάφη F-15 της Σαουδικής Αραβίας τα οποία είχαν έρθει στη βάση της Κρήτης για να προκαλέσουν την Τουρκία, μετά από πολλές ασκήσεις, αποχώρησαν από την Ανατολική Μεσόγειο.
 
Ένα βίντεο παραγωγής του ΥΕΘΑ της Σαουδικής Αραβίας, δημοσιεύτηκε στο Twitter, όπου φάνηκε ότι τα F-15 που απογειώθηκαν με Ελληνικά αφη, πετούσαν στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο. Το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ αποχαιρέτησε τους Σαουδάραβες με ένα ευχαριστήριο μήνυμα.
 
Στο αεροπλανοφόρο στην Κρήτη
Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Eisenhower» είναι επί του παρόντος ελλιμενισμένο στη βάση Σούδα της Κρήτης. Οι ΗΠΑ πήραν μέρος με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μάρτιο το αεροπλανοφόρο που ήταν αγκυροβολημένο στη Βάση της Σούδας.
 
Εκτός από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη ήταν ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, οπαδός της Ελλάδας.
 
Οι ΗΠΑ επέλεξαν πλευρά
Το «USS Dwight D. Eisenhower» το οποίο είναι επικεφαλής συνοδείας 22 πολεμικών πλοίων και 5600 στρατιωτών, είναι μια επιθετική δύναμη, που στάλθηκε από τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Μαρτίου, για να υποστηρίξει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα και ο στρατός των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν επίσης ασκήσεις με συμμετοχή του αεροπλανοφόρου για εκφοβισμό της Τουρκίας και στη συνέχεια το αεροπλανοφόρο «USS Eisenhower» αγκυροβόλησε στη βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Η Ελλάδα υπέβαλε επίσημα πέρυσι αίτηση στην Ουάσιγκτον για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ενώ υπό τον φόβο της Τουρκίας, αγόρασε και άλλα 18 αφη Rafale, από έναν άλλο επιστήθιο σύμμαχο, τη Γαλλία. Ωστόσο η Τουρκία αφαιρέθηκε νωρίτερα από το πρόγραμμα F-35 από τις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου