Σελίδες

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Πότε έφτασε στην Ιθάκη ο Οδυσσέας;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αυτό δεν αντέχουν οι καταστροφείς κάθε έννοιας πολιτισμού..

Όταν ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ επιστρέφει στην ΙΘΑΚΗ στις 25 Οκτωβρίου 1207 π.Χ, οι πρόγονοι τους ήταν στην παλαιολιθική εποχή κάπου στις στέπες της Μογγολίας..

Τώρα αποθρασύνθηκαν ως οι Κ/Σ και μιλούν για Γαλάζια Πατρίδα (Mavi Vatan)!!!

Από την Αγγελική Κώττη //
«Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη στις 25 Οκτωβρίου 1207 π.Χ. Πέντε μέρες αργότερα έγινε έκλειψη ηλίου σε ποσοστό 75%, η οποία σκέπασε το Ιόνιο Πέλαγος και τότε συνέβη και η μνηστηροφονία».

«Ακρίβεια!» λες μέσα σου διαβάζοντας τις δηλώσεις που έκανε η καθηγήτρια αστροφυσικής κ. Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδήμα στην εφημερίδα «Καθημερινή». Κι αμέσως μετά, αναρωτιέσαι: αν ο Οδυσσέας ήταν μυθικό πρόσωπο, πώς το «νόστιμον ήμαρ» του απέκτησε συγκεκριμένη χρονολόγηση;

Τι έγινε λοιπόν; Μια ομάδα Ελλήνων ειδικών επιστημόνων μελέτησε τους χάρτες της NASA που περιγράφουν τα προβλέψιμα φυσικά φαινόμενα από το 4500 π.Χ. έως το 10.000 μ.Χ. Γνωρίζοντας τον Ομηρο και την Οδύσσεια, αλλά και εκλαμβάνοντας ως συνθήκη «ικανή και αναγκαία» την ύπαρξη του βασιλιά, δίνουν μέγιστο βάρος στην προαναφερόμενη έκλειψη ηλίου. Την οποία, ωστόσο, ο ποιητής δεν μνημονεύει στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου