Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Παπαφλέσσας - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ... Σκληρές αλήθειες για την Επανάσταση του 1821.

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Δεν τολμώ να σχολιάσω τον «Μπουρλοτιέρη των ψυχών», ως είναι ο τίτλος που ταιριάζει στον Γρηγόρη Δίκαιο τον ηρωικό ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ότι και αν καταμαρτυρούν για τον άστατο βίο του..

Αυτά είναι μικροψυχίες αυτών που δεν συγχώρεσαν τους πρωτεργάτες της Εθνικης Επανάστασης του 1821 και ΟΧΙ ταξικής όπως θα ήθελαν να την μαγαρίσουνε .. 

Ευθαρσώς σηκώνω το σχετικό, για αυτούς που είναι επιλήσμονες των πραγματικών ηρωικών μορφών και με την ανεξήγητη επιλογή αμφιλεγόμενων προσώπων να ηγηθούν του εορτασμού των 200 ετών και να «προσβάλουν βάναυσα», για μια ακόμη φορά το φρόνημα,την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Έλληνα..

Ο Παπαφλέσσας προσέφερε τις μεγαλύτερες υπηρεσίες στην ιερή υπόθεση πριν το ξέσπασμα της επανάστασης σαν μπουρλοτιέρης των ψυχών. Χωρίς αυτόν – λένε μερικοί– ίσως να μην άναβε η επαναστατική φλόγα. Ξετρέλαινε τους ενθουσιασμένους, έπειθε τους διστακτικούς, πολεμούσε τους αντίθετους. Διαλαλούσε ότι μια μεγάλη δύναμη κρύβεται πίσω από τους Φιλικούς, εννοώντας τη Ρωσία. Ήταν έξυπνος, ενθουσιώδης, τολμηρός. Αυτές οι αρετές καθώς και το σχήμα του τον έκαναν ανεπανάληπτο για την προεπαναστατική του δράση.

Αναρωτιέται όμως κανείς: Μήπως ακριβώς αυτός του ο χαρακτήρας ήταν εκείνος που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, σε μία περίοδο που η Επανάσταση έμοιαζε να σβήνει εν τη γενέσει της; Μήπως χωρίς τις αλητείες του Φλέσσα - χωρίς τα ψεύδη του, τις απατεωνιές του, τον ορμητικό του, άναρχο χαρακτήρα, πολύ απλά θα περιμέναμε την «κατάλληλη στιγμή», όπως μας σύστηνε ο Κοραής, ο Καποδίστριας, ο Ιγνάτιος, ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε' και οι υπόλοιποι της παράταξης της σωφροσύνης; ....ότι χωρίς τον Παπαφλέσα, το ’21 θα είχε μετατεθεί…για το ’71!

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:homouniversalisgr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου