Σελίδες

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΑ

 


Υπό Παύλου Ν. ΕΥΘΥΜΙΟΥ 

Ομοτ. Καθηγητού ΑΠΘ



1. Εισαγωγή

Το Ελληνικό έθνος και η Πατρίδα μας η Ελλάς, που έχουν αναπτύξει πολύ σημαντικές εξελίξεις στα Γράμματα, στις Τέχνες, στην Φιλοσοφία και στους ευρύτερους τομείς των Επιστημών, αναγνωρίζονται από αρκετούς σημαίνοντες διεθνείς οργανισμούς, Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλπ.,ως υπερδύναμη Πολιτισμού, για την εξαιρετικά πολύτιμη προσφορά τους, επ’ αγαθώ όλων των ανθρώπων της Γης.

Δυστυχώς όμως, η εξαιρετική ευφυΐα και τα ταλέντα των Ελλήνων ανά τους πολλούς αιώνες και τις 5-6 χιλιετίες λάμψης και επιβίωσης στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, την Μικρά Ασία και την Μέση Ανατολή, δεν τους έκανε αρκετά σοφούς, ώστε ως ΣΥΝΟΛΟΝ και με τους ηγέτες που θα έπρεπε να επιλέγουν σοφότερα, να αποφύγουν τις κακοτοπιές, τις δυστυχίες της σκλαβιάς και της κακομεταχείρισης από υποδεέστερους λαούς επί πολλούς αιώνες και πλειστάκις.

Η απελευθέρωση της Ελλάδος το 1829, το 1912-13 και το 1949, θα έπρεπε να μας έχουν διδάξει πάρα πολλά και προπαντός την διαρκή επιτακτική ανάγκη Ομόνοιας, Συνεργασίας και πειθαρχημένης Αφοσίωσης στα κοινά συμφέροντα της Πατρίδος, εις τρόπον ώστε να είμαστε πάντοτε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και αυτοεξουσιάζοντες του εαυτού μας και την ιερή πατρίδα μας, χωρίς ξένες εξαρτήσεις.

Αυτά σημαίνουν απλά, ότι πρέπει να εργαζόμαστε, όλοι οι Έλληνες, συστηματικά στο να κάνουμε πανίσχυρη και διαρκώς ευημερούσα την σπουδαία Πατρίδα μας, Ελλάδα, την οποίαν εποφθαλμιούν πάρα πολλοί.

2. Διαπιστώσεις – Προβλήματα

Για όλους τους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει, εργασθεί και ζήσει σε διαφορετικές χώρες τις Μεσογείου, της Ευρώπης (Ανατολικής και Δυτικής, καθώς και της Βορείου Αμερικής και άλλων ανεπτυγμένων χωρών, είναι εύκολο να συγκρίνουν και να επισημαίνουν διαφορές εργασιακών και βιομηχανικών συστημάτων. Οι συγκρίσεις στο βιοτικό επίπεδο, στην τάξη, καθαριότητα και νοικοκυροσύνη είναι εμφανείς σε κάθε καλοπροαίρετο κριτή και μάλιστα πολύ περισσότερο εάν μπορεί να διαβάσει βιβλία, εφημερίδες και στατιστικά στοιχεία με ειδικούς δείκτες που μπορεί να παραβάλλει σε μια αντικειμενική σύγκριση.

Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς ιεράρχηση κατά την τελευταία 40ετία στην χώρα μας προχωρεί σταδιακά η αποβιομηχάνιση, η απώλεια θέσεων εργασίας στην πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή (υπηρεσίες) παραγωγή, με ραγδαία αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους επιστήμονες και για χειρωνακτικές εργασίες (γεωργίας, βιοτεχνίας και κατασκευών), στις οποίες προσλαμβάνονται με χαμηλότερες αμοιβές και ανασφάλιστοι, ξένοι – αλλοδαποί εργάτες, διαφορετικής εθνικότητας, π.χ. από Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί πάρα πολύ κατά την τελευταία 10ετία 2008-2018 με τη μεγάλη κοινωνικο-οικονομική κρίση, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας μέχρι 27-30% και για τους νέους 20-35 ετών (κυρίως επιστήμονες), το ποσοστό έφθασε στο 60-64%. Αυτό οδήγησε πολλούς άξιους νέους Έλληνες επιστήμονες να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή στην ξενιτιά, δηλ. Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, Βόρ. Αμερική. Τα Ελληνόπουλα διακρίνονται στις εργασίες τους στο εξωτερικό, λόγω των εξαιρετικών γνώσεων και ικανοτήτων που διαθέτουν από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά επίσης και λόγω της εξαιρετικής αγωγής, ήθους, εντιμότητος και φιλότιμου, που διδάχθηκαν από τις Ελληνικές οικογένειές των. Συνολικά έχουν ξενιτευθεί περίπου 500-600 χιλιάδες νέοι επιστήμονες στην τελευταία 10ετία οι οποίοι (άνδρες και γυναίκες) δύσκολα θα επαναπατρισθούν, εάν δεν δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα. Είναι πολύ βαρειά αυτή η απώλεια.

Την τελευταία 10/ετία και λίγο νωρίτερα διεφάνη με στοιχεία, ότι λόγω εισαγωγής του ΕΥΡΩ, βελτίωσης της πιστοδοτικής ικανότητας της χώρας μας και των ελλειμματικών προϋπολογισμών, αυξήθηκε από τις Ελλ. Κυβερνήσεις το πλήθος και τα ποσά των δανείων που έλαβαν ως Ελλ. Δημόσιο από ξένες τράπεζες. Αυτό οδήγησε στην υπερχρέωση της πατρίδος μας, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην εποχή με τα 3 (τρία) επαχθή μνημόνια, τα οποία θέτουν όρους που αλυσσοδένουν για 99 έτη την Ελλάδα και την Ελλ. Εθν. Οικονομία. Δυστυχώς.

Έτσι «ενοικιάσθηκαν» ή καλύτερα επωλήθησαν για 40-50 χρόνια τα καλύτερα 15 Ελλ. Αεροδρόμια, 4-5 λιμάνια, πολλές δημόσιες επιχειρήσεις, και μάλιστα και με ευαίσθητο χαρακτήρα (εθνική άμυνα) κλπ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα βαθμιαίως οξυνόμενα προβλήματα:

α) Δημογραφικό λόγω υπογεννητικότητας

Για λόγους κοινωνικοοικονομικούς, ανεργίας κλπ. τις τελευταίες 10/ετίες έχουμε στην Ελλάδα περίπου 40.000 θανάτους/έτος περισσότερους από τις γεννήσεις παιδιών. Αυτό το φαινόμενο οδηγεί σε ραγδαία μείωση ή πληθυσμιακή καχεξία του Ελλ. πληθυσμού, πράγμα το οποίο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με δραστικά ενισχυτικά μέτρα, για αύξηση γέννησης παιδιών από κάθε Ελληνίδα δηλαδή από 0,9 στο 2,2 τέκνα/Ελληνίδα ή περισσότερο, ώστε να σταθεροποιηθεί η αυξητική τάση του Ελλ. πληθυσμού. Με τα σημερινά δεδομένα ο Ελληνικός πληθυσμός σε 30-40 έτη θα είναι περίπου 6-6,5 εκατ. ψυχές, ενώ οι ξένοι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες και λαθροεισβολείς, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα θα είναι πολύ περισσότεροι και θα έχουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις (εθνικός αφανισμός).

β) Διόγκωση μεταναστευτικών εισροών

Η απειλή και το πρόβλημα είναι πολύ γνωστά σε όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα μετά τις μαζικές εισροές λαθρομεταναστών από τον Έβρο ποταμό, τα μικρασιατικά παράλια (Αιολική Γη και Ιωνία) και από πλοιάρια και λέμβους ερχόμενα από Αφρική (Λιβύη κλπ).

Σύμφωνα με τον συνάδελφο καθηγητή Ι. Μάζη του ΕΚΠΑ οι ξένοι πρόσφυγες και (λαθρο) μετανάστες ανέρχονται σήμερα στην Ελλάδα (κατ’ εκτίμηση) στα 4 εκατ. ανθρώπους. Οφείλουμε αυτό να το προσέξουμε, με ιδιαίτερη έμφαση, διότι αποτελεί σοβαρό εθνικό κίνδυνο. Εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, είτε με άμεση διακοπή των εισροών από ανατολάς, ή με συμφωνία της Ευρ. Ένωσης για πλήρη διάχυση και διασπορά αυτών των ανθρώπων σε όλη την Ευρ. Ένωση. Πέραν αυτών απαιτείται σοβαρή μέριμνα για φύλαξη συνόρων και επιφυλακή αποσόβησης τρομοκρατικών ενεργειών, διότι μεταξύ των αγνώστων μεταναστών που μας έρχονται, δεν γνωρίζουμε πιθανόν το είδος, την ιδιότητα και τους απώτερους σκοπούς ή την διατεταγμένη υπηρεσία / αποστολή που ανέλαβαν από εχθρικές δυνάμεις.

γ) Αποβιομηχάνιση – Ανεργία – Πτωχοποίηση

Με τα προηγουμένως γραφέντα αντιλαμβανόμαστε, ότι το κλείσιμο εργασιών ή λειτουργίας ή / και μεταφοράς πολλών παραγωγικών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες με ευνοϊκότερους όρους / συνθήκες φορολογίας και παραγωγής, δημιουργούνται σταδιακά, αλλά δραστικά η προσφορά θέσεων εργασίας για Έλληνες σε συνδυασμό έλλειψης γι’ αυτούς νομίμου εισοδήματος από την έντιμη εργασία τους (Ανεργία και πτωχοποίηση) και συγχρόνως, εκλείπουν από το Ελλ. Κράτος, νόμιμες εισπράξεις πόρων από φορολογία επιχειρησιακής παραγωγής, δημιουργίας πλούτου, φόρου προστιθέμενης αξίας και φορολογίας εργαζομένων, που τίθενται σε ανεργία. Συγχρόνως αυξάνονται οι δαπάνες επιδομάτων ανεργίας, λόγω του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που δημιουργείται και σταδιακά διογκώνεται. Όπως ήδη εγράφη, το 38-40% του Ελλ. Πληθυσμού ευρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας και αυτό το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο για τους νέους μετά τις σπουδές τους. Δυστυχώς, αυτά δημιουργούν και οδηγούν σε πολύ σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα επιβίωσης, μετανάστευσης, αυτοκτονιών (9.000 στην τραγική 10/ετία 2008 – 2018), υπογεννητικότητας και εγκληματικότητας, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη ή κάποια βοήθεια σίτισης και στήριξης στην επιβίωσή τους.

δ) Θωράκιση της χώρας – Ενίσχυση Ελλ. Ενόπλων Δυνάμεων

Ανατρέχοντας στην μακράν Ελλ. Ιστορία των τελευταίων 3-4 χιλιάδων ετών διαπιστώνουμε, ότι το Ελλ. Έθνος και η πατρίδα μας δέχεται συνεχώς απειλές και επιθέσεις από γειτονικούς ή / και μακρινούς λαούς που επιβουλεύονται τον Ευλογημένο Τόπο μας, τα Πάτρια εδάφη, τις θάλασσές μας, τους φυσικούς πόρους μας και το περιβάλλον της πατρίδας μας και μάλιστα όλα αυτά χωρίς να τους προκαλούμε κατά κανόνα.

Αυτό συνεπάγεται αυτονόητα, ότι πρέπει να διατηρούμε πάντοτε εξαιρετικές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό ηθικό, εκπαίδευση, εξοπλισμούς, μέσα κινήσεως, όπλα, επικοινωνίες και δυνατότητες δράσης με ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η διεθνής αγορά και η σύγχρονη τεχνολογία.

Το ευτύχημα είναι ότι οι Ελλ. Ένοπλες Δυνάμεις ευρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο από πλευρά ηθικού, εκπαίδευσης και δυναμικού υπεράσπισης της Πατρίδος μας, αλλά χρειάζονται διαρκή ανανέωση, ενδυνάμωση και εκσυγχρονισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δυστυχώς κατά την τελευταία κρίσιμη οικονομικά 10-15/ετία, φαίνεται ότι υπάρχουν υστερήσεις στην αγορά νέων και δυναμικών εξοπλισμών, λόγω μειωμένων χρηματοδοτήσεων. Αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, όπως και η αύξηση της θητείας των στρατιωτών και του πλήθους των αξιωματικών, με ικανοποιητικές αμοιβές χωρίς τις περικοπές των δύσκολων ετών της τελευταίας 10/ετίας.

ε) Κυβέρνηση – Κοινοβουλευτικό Έργο – Δικαιοσύνη – Δημόσια Διοίκηση

Από τις ανωτέρω Ανώτατες Αρχές, ρυθμίζεται και κατευθύνεται σε σημαντικό βαθμό, σχεδόν η πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο της Δημόσιας ζωής των πολιτών της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός και οι Επικεφαλής Υπουργοί των επί μέρους ειδικών υπουργείων, με τις αποφάσεις τους στα πλαίσια της ισχύουσας Νομοθεσίας, προβαίνουν στην αντιμετώπιση των αναφυομένων προβλημάτων στους διαφόρους τομείς των παραγωγικών τομέων, της κοινωνικής ζωής και συνύπαρξης των Ελλήνων.

Σε περίπτωση νέων προβλημάτων, που απαιτούν νέες ειδικές ρυθμίσεις προχωρεί η Κυβέρνηση στην κατάρτιση νομοθετημάτων, τα οποία κατόπιν συζητήσεως και εγκρίσεως από την πλειοψηφία των βουλευτών, καθίστανται νέοι νόμοι του Ελλ. Κράτους. Σε άλλες ευκολότερες περιπτώσεις καταρτίζονται Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία υπογράφονται από τους καθ’ ύλην αρμοδίους υπουργούς και του / των Προέδρου της Δημοκρατίας. Μια παραλλαγή αυτών των Π.Δ. είναι οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), οι οποίες επιλαμβάνονται διυπουργικά θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος πολλών Υπουργείων και έχουν ειδικά αντικείμενα αναφοράς.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κάθε Έλλην ή εν γένει άνθρωπος, ότι οι ρυθμίσεις πολύπλοκων εθνικών, περιφερειακών ή τοπικών προβλημάτων με νομοθετικές ρυθμίσεις ή υπουργικές αποφάσεις προϋποθέτουν εμβριθή και υπεύθυνη γνώση, με προφανή επίδραση στη ζωή πολλών ανθρώπων, επιχειρήσεων και καταστάσεων, άμεσα και στο μέλλον. Για τους ανωτέρω λόγους, και επειδή στη Βουλή και στο κοινωνικό σύνολο υπάρχουν πολλές και μάλιστα αποκλίνουσες ιδεολογίες και κομματικές τοποθετήσεις, θα πρέπει κατά το δυνατόν να επιδιώκεται μία σοβαρή και συνεπής Πολιτική και Κοινωνική συναίνεση. Και τούτο, εάν όχι σε όλους τους τομείς, τουλάχιστον στα μείζονος σημασίας εθνικά θέματα με μακρόπνοες επιδράσεις στη ζωή των Ελλήνων πολιτών καθώς και στη λειτουργία του Ελληνικού κράτους, χωρίς ταλαντεύσεις, διαρκείς αμφισβητήσεις και δυσλειτουργίες σε θεμελιώδη θέματα ζωής, εργασίας κλπ. Ιδιαίτερα απαιτείται πολιτική συναίνεση στα θέματα:

- Σεβασμού του Συντάγματος και της Νομοθεσίας

- Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες

- Διοικήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων

- Εξωτερικής Πολιτικής του Ελλ. Κράτους

- Δομής και λειτουργίας της Δημόσιας Διοικήσεως

- Μακρόπνοης Αναπτυξιακής Πολιτικής

- Ένταξης της Ελλάδος σε διεθνείς Οργανισμούς με οικονομικό, κοινωνικό και αμυντικό χαρακτήρα (Ευρ. Ένωση, ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ κλπ)

Ένας πρόσθετος πολύ σημαντικός παράγων είναι το προσωπικό που στελεχώνει, τα πάσης φύσεως κόμματα, δημόσιους οργανισμούς, υψηλά αξιώματα και θέσεις στην Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο, τους επικεφαλής των Υπουργείων, τους κρατικούς φορείς διοικήσεων και λήψεως αποφάσεων κλπ. Νομίζω, ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη επιλογής των αρίστων ωρίμων ανθρώπων (ανδρών και γυναικών), με εξαίρετη παιδεία, εξαίρετη χρηστοήθεια από πάσης πλευράς, αποδεδειγμένη επαγγελματική επιτυχία – διάκριση και πολλές αρετές σε συνδυασμό με σοφία, πείρα ζωής, τόλμη – ανδρεία λήψεως αποφάσεων με σύνεση, ευστοχία και αποδεδειγμένη αίσθηση και εφαρμογή δικαιοσύνης, πολύ πριν επιλεγεί να ασχοληθεί με την πολιτική ή με κυβερνητική θέση με μία επαρκή πείρα ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να προσθέσουμε ότι οι υποψήφιοι για υψηλές θέσεις με καθοριστικές αρμοδιότητες για τα θέματα που ταλανίζουν την Πατρίδα και το Ελληνικό Έθνος, δεν αρκεί να έχουν μόνο πτυχία και κάποια γλωσσομάθεια, αλλά πρέπει να έχουν ανεπτυγμένη φιλοπατρία, επιθυμία για ουσιώδη προσφορά στην πατρίδα και στο Ελλ. Κοινωνικό σύνολο και στην ευημερία αυτού του ευλογημένου ιστορικού τόπου, θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες και αρετές προσφοράς πολύτιμων υπηρεσιών με υποδειγματική ανιδιοτέλεια, χωρίς καμμία διάθεση πλουτισμού από το δημόσιο λειτούργημα, εκτός από τον νόμιμο μισθό τους.

3. Μέτρα και Προτάσεις

Κάθε πολιτικός σχηματισμός, κόμμα ή ομάδα, που φιλοδοξεί ειλικρινά να κυβερνήσει την Ελλάδα, οφείλει να καταρτίσει ένα εμπεριστατωμένο Πρόγραμμα έργων, δραστηριοτήτων και στοχευμένων επεμβάσεων για την ανόρθωση της Ελληνικής Εθνικής Οικονομίας, την επιτυχή αντιμετώπιση των αναγκών του Ελληνικού λαού, τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα απασχόλησης και οπωσδήποτε την ισχυροποίηση του Ελλ. Κράτους με διαρκή εκσυγχρονισμό και ενδυνάμωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με παράλληλη βαθμιαία και συστηματική βελτίωση της ευρύτερης ευημερίας του Ελληνικού Λαού.

Ο ρεαλισμός, η ευστοχία και η αξιοπιστία αυτού του προγράμματος ανά πολιτ. Σχηματισμό, καθώς και η σοβαρότητα σε συνδυασμό με την ιδεολογία και την πειστικότητα των ανθρώπων που συνθέτουν αυτόν το σχηματισμό, διαμορφώνουν τις πιθανότητες εκλογής αυτών και υλοποίησης του προγράμματός των. Δυστυχώς, πολλές φορές εξαπατήθηκε ο Ελλ. Λαός, διότι πολλές υποσχέσεις και προγράμματα δεν υλοποιήθηκαν.

Οπωσδήποτε όμως, ο δρόμος, η μέθοδος και το σύστημα ανοικοδόμησης μιας ευημερούσας κοινωνίας ανθρώπων και ισχυρών δημοκρατικών κρατών, προχωρεί ασφαλώς με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω με βεβαιότητα και προσωπικά βιώματα, τουλάχιστον από 40 χώρες της Ευρώπης και της Βορ. Αμερικής, που επισκέφθηκα και παρέμεινα για μικρά και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, κατά την τελευταία 50/ετία.

Σήμερα, μετά τις τραγικές δεκαετίες 1940-49 και 2010-2020, που κυριολεκτικά κατέστρεψαν τις υποδομές, την Ελλ. Οικονομία και τον Κοινωνικό Ιστό της Πατρίδος μας, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την Τάξη, την Ανάπτυξη, την Ισχύ και την Λάμψη του Ελληνισμού των 4.000 ετών στην σύγχρονη ανταγωνιστική εποχή. Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να στρατευθούμε όλοι οι Έλληνες με υπομονή, σκληρή εργασία και ευγενική προσπάθεια, ο καθένας στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα, έτσι ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, μία όμορφη ευημερούσα, νοικοκυρεμένη και πανίσχυρη Ελλάδα, υπόδειγμα εύρυθμης λειτουργίας και δυνάμεως για εχθρούς και φίλους.

Κατ΄αρχάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε με δραστικό τρόπο το Δημογραφικό κίνδυνο της υπογεννητικότητας, που οδηγεί στην πληθυσμιακή καχεξία και εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους, εντός της ιστορικής Πατρίδος μας, ενώ συγχρόνως διογκώνονται επικίνδυνα οι εισροές λαθρομεταναστών, ασιατών και αφρικανών χωρίς συνάφεια ή ταύτιση με τους Έλληνες. Τα ουσιώδη μέτρα γι’ αυτά τα προβλήματα συνίστανται στη θέσπιση ουσιωδών κινήτρων και δημιουργία θέσεων εργασίας, με φορολογικές εκπτώσεις για τα Ελληνόπουλα – επιστήμονες, που θέλουν να επιστρέψουν, αλλά με επαγγελματική τακτοποίηση καθώς και φορολογική ελάφρυνση.

Επίσης και για τους λοιπούς νέους και νέες, που είναι ήδη εντός της χώρας, θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, με κινητοποίηση επενδύσεων και ίδρυση νέων μονάδων ανταγωνιστικής παραγωγής. Κάποτε και οι Ιδιώτες με αποθέματα κεφαλαίων θα πρέπει να συγκινηθούν με τη δύσκολη κατάσταση της πατρίδος, προκειμένου να ιδρύσουν ή να βελτιώσουν δραστικά τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις τους. Παράλληλα πρέπει να υλοποιηθούν διευκολύνσεις και υποδομές βρεφονηπιακών σταθμών και παιδικών υποδομών για την κράτηση τέκνων εργαζομένων νέων γονέων, όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του Δυτ. Κόσμου. Επίσης κάθε παιδί και οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει για ορισμένα κρίσιμα χρόνια να επιδοτούνται και να ενισχύονται στην επιβίωση και σταδιοδρομία, με ειδικές φροντίδες υπηρεσιών υποστήριξης, συμβουλών και περίθαλψης (Γερμανία, Σουηδία κλπ).

Παράλληλα με την ριζική και αειφορική λύση για το Δημογραφικό της Ελλάδος, πρέπει να ληφθούν δραστικά και μόνιμα μέτρα περιορισμού και επιβολής της νόμιμης εισροής προσφύγων και μεταναστών, τ.ε. κατόπιν ελέγχου ταυτότητος και διαβατηρίου, για οποιονδήποτε θέλει να περάσει / διέλθει τα Ελληνικά σύνορα. Από προσωπική πολυετή εμπειρία, σε πάρα πολλά ταξίδια και παραμονές στο εξωτερικό, γνωρίζω ότι χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και απόδειξη ταυτότητος δεν επιτρέπεται η διέλευση κανενός εκτός από υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Αυτή η παράνομη διακίνηση αγνώστων και μη εξακριβωμένων λαθρομεταναστών από Τουρκία και βορειο-αφρικανικές χώρες προς την Πατρίδα μας με μυστική παρεμβολή εκατοντάδων ανεξέλεγκτων ξένων ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) πρέπει να σταματήσει άμεσα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Οι κίνδυνοι για την Πατρίδα μας είναι πάμπολλοι, πολύ σοβαροί, λαμβάνοντας υπόψη την εργαλειοποίηση αυτών των περίεργων – αγνώστων πληθυσμών (νήπια ασυνόδευτα, γυναίκες και πολλοί νέοι άνδρες), τους οποίους, οι άλλες χώρες της Ευρ. Ένωσης δεν δέχονται την διασπορά και παραλαβή έστω ενός λογικού ποσοστού. Το Ελλ. Κράτος πρέπει να χειρισθεί το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς ολιγωρίες.

Η συντήρηση, η χρηματοδότηση των πολλών αναγκών ενός Κράτους και του πληθυσμού της χώρας με παράλληλη ενίσχυση των κοινωνικών, παραγωγικών και αμυντικών δαπανών γίνεται μόνον με παραγωγή πλούτου, δηλαδή με την πλήρη ανάπτυξη σύγχρονων επιχειρήσεων με παραγωγική – δημιουργική απασχόληση των νεώτερων και δυνατότερων ηλικιών 18-70 ετών. Είναι μεγάλη ανάγκη τις παρελθούσες δεκαετίες αποβιομηχάνισης, πτωχοποίησης του πληθυσμού και ευρείας ανεργίας να τις διαδεχθούν τώρα, γρήγορα, μεθοδικά και αποδοτικά, επιτυχείς επενδύσεις για την πλήρη απασχόληση του πληθυσμού, την κάλυψη των αναγκών μας με εγχώρια προϊόντα και ισχυροποίηση των Ελλ. Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήλθε ο καιρός, που πρέπει να αποκατασταθεί η παραγωγική δραστηριοποίηση του Ελλ. Έθνους, με λίγα λόγια και πολλά έργα, για την παραγωγή εθνικού και ατομικού πλούτου με σοβαρές ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και πλήρη εργασιακή απασχόληση όλων των υγειών Ελλήνων.

- Η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες οφείλουν κατά προτεραιότητα να δραστηριοποιηθούν έντονα και να αναδείξουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα όλων των Ελλήνων. Συγχρόνως απαιτούνται με ταχύρρυθμες προσπάθειες:

- Η διάδοση και επιβολή της αξιοκρατίας στην επιλογή υποψηφίων βουλευτών, υπουργών, διευθυντών νευραλγικών τομέων παραγωγής και δημόσιας διοίκησης

- Η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών του κράτους και των τομέων παραγωγής, σε μεθόδους αύξησης παραγωγικότητας, εισαγωγής συστημάτων πληροφορικής, αυτοματισμών και σύγχρονης Λογιστικής

- Η υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων παραγωγής και η αξιοποίηση των λαμπρών νέων Ελλήνων επιστημόνων, από αυτούς που πρέπει να επανέλθουν από το εξωτερικό και ακόμη από νέους πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων

- Η επαναφορά και εκσυγχρονισμός του θεσμού των Επιθεωρήσεων σε όλους τους τομείς και ο Έλεγχος εντιμότητας και ακεραιότητας των στελεχών

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να υποστηριχθούν παντοιοτρόπως, διότι είναι η ψυχή και η διαρκής ασφάλεια του Έθνους. Με αυτό το πνεύμα θα πρέπει να αποκατασταθούν οι αποδοχές των αξιωματικών τουλάχιστον στα επίπεδα του 2008. Παράλληλα να αυξηθεί η διάρκεια της θητείας των στρατιωτών σε όλα τα όπλα στους 15-18 μήνες, με παράλληλη επαγγελματική επιμόρφωση και μικρή μισθολογική τακτοποίηση για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειές τους.

Τέλος θα πρέπει να αυξηθούν οι πιστώσεις, σε διαρκή ετήσια βάση, για εκσυγχρονισμό των εξοπλισμό, για αυξημένη δύναμη κρούσεως. Σε αυτόν τον τομέα πιστεύω ότι:

α) θα πρέπει να αναγεννηθεί και να διευρυνθεί από πλευρά δραστηριοτήτων η Αμυντική – Πολεμική Βιομηχανία της Ελλάδος, με υπερπαραγωγή όπλων, μηχανημάτων, βλημάτων, τορπιλών και σφαιρών, έτσι ώστε να κάνουμε κερδοφόρες εξαγωγές. Έτσι εξασφαλιζόμαστε πολλαπλά σε περίπτωση πολέμου,

β) η ετήσια και διαρκής χρηματοδότηση για νέους προηγμένους εξοπλισμούς στην Ελλάδα, θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να είναι 7 δισεκ. ΕΥΡΩ και ανάλογη με τις ανάγκες, ίσως να είναι και προσαυξημένες ανάλογα με τον πληθωρισμό και τον διεθνή ανταγωνισμό στην παραγωγή ξένων οπλικών συστημάτων,

γ) Για τις πάσης φύσεως αγορές πολυδάπανων εξοπλισμών από το εξωτερικό, η επιλογή και η πληρωμή να γίνεται χωρίς ουδεμία παρέμβαση μεσαζόντων και προμηθευτών από πολίτες, αλλά όλη η διαδικασία να γίνεται από μία 5/μελή επιτροπή υπό τη δ/νση του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Τούτο δε, διότι κατά την γνώμη μου έτσι θα απαλλαγούμε από ακριβές αγορές, λόγω υπερβολικών προμηθειών μεσαζόντων, και αφ’ ετέρου λόγω δικαιολογημένης εμπιστοσύνης στους αξιωματικούς των Ελλ. Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί είναι αληθινά διαμάντια ήθους, εντιμότητας, κατάρτισης, αρετής και καθήκοντος προσήλωσης στα διαρκή συμφέροντα της Ελλάδος.

Σχετικά με την Κυβέρνηση, την Βουλή, την Δικαιοσύνη και την Δημόσια Διοίκηση, ήδη έχουν γραφεί αρκετά μέτρα και προτάσεις. Σε αυτούς τους τομείς που καθορίζουν τις τύχες, την καθοδήγηση, διοίκηση και την εν γένει ευτυχία του έθνους των Ελλήνων στην Πατρώα γη, πρέπει να κυριαρχούν η απόλυτη αξιοκρατία, ο δυναμικός και φιλοσοφημένος πατριωτισμός, οι άοκνες προσπάθειες για την άριστη ρύθμιση όλων των βραχυπρόθεσμων και μακρόπνοων δυσκολιών, αναγκών και εκκρεμοτήτων αυτής της ηρωικής αλλά δύστυχης Πατρίδας. Επειδή πάρα πολλά θέματα καταλήγουν στην λήψη αποφάσεων από την Ελληνική Δικαιοσύνη, έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα, για το σύνολο του Ελληνικού Λαού, η Ελλ. Δικαιοσύνη να καταστεί αληθινά ανεξάρτητη σε όλα τα επίπεδά της, καθώς επίσης να λειτουργεί με ταχείς ρυθμούς απόδοσης δικαίου και όχι για απλές υποθέσεις, απλών και μη ισχυρών ανθρώπων να βγαίνουν αποφάσεις μετά 20/ετία. Έλεος.

Το Ελληνικό Κράτος οφείλει να αναγεννηθεί με βάση τα καλύτερα ήθη, έθιμα και τις αρχαίες αρετές του Ελλ. Πολιτισμού, από τον Όμηρο και τον Πυθαγόρα μέχρι τον Κων. Παλαιολόγο, τον Καποδίστρια, τον Παπαναστασίου και τον Ελύτη.

4. Επίλογος

Αυτό το ταπεινό πόνημα που έγραψα με την ευγενική παρότρυνση του φιλτάτου Στρατηγού κ. Αθανασίου Καραντζίκου, δεν ήταν δυνατόν να καλύψει όλες τις πλευρές και τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, οι οποίοι ειλικρινά ονειρεύονται να ιδούν κάποτε την πολυαγαπημένη μας Πατρίδα, την χιλιοβασανισμένη Ελλάδα, να γίνεται ισχυρή και ευημερούσα, χωρίς εμπαιγμούς, χωρίς ανεργία, χωρίς άλλη ξενητιά για τα άριστα νιάτα μας και χωρίς άλλο πόνο και ταλαιπωρία στην καθημερινή μας ζωή.

Ας ελπίσουμε, ότι αυτή η απλή παράθεση κάποιων ειλικρινών σκέψεων για τις ανάγκες μας, να είναι ένα καθαρό λιθαράκι αναζωογόνησης μιας πιο περήφανης Ελλάδος για όλους τους Έλληνες. Όλα γίνονται με σκληρή εργασία και την βοήθεια του Θεού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου