Σελίδες

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

“Ποιος “ξέχασε” τα 700 εκατομμύρια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από τα Rafale”; Κων. Φράγκος

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Αυτή η παράγραφος του μακροσκελούς εξαιρετικού άρθρου τα λέει όλα για την εξαιρετική κατά τα αλλά κίνηση πρόσκλησης των RAFAL!!

"Σήμερα; ΟΥΔΕΝ; Ούτε μια ρόδα; Βέβαια, τα ΑΩ έχουν καταργηθεί (ΣΣ και ενώ δεν γνωρίζω την τύχη των ΑΩ του 1999 το πιθανότερο είναι να έγιναν κότερα και καγιέν), αλλά οι βιομηχανικές επιστροφές σήμερα δεν θα έπρεπε να είναι κάτω του 30%, δηλ. τουλάχιστον 700εκ. €. Θέλει και ο Έλληνας φορολογούμενος να πίνει το κρασάκι του, όχι μόνο ο Γάλλος την σαμπάνια του Comprenez-vous? Au-revoir."

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Ολίγα περί αεροπορικής ισχύος

Η προμήθεια των RAFALE, που κατά προσωπική μου γνώμη αλλά και φίλων βετεράνων της ΠΑ, είναι επιτυχής κίνηση, καίτοι έγινε υπό πίεση της απειλής, είναι η τετάρτη, κατά σειρά, ένταξη γαλλικών μαχητικών στην ΠΑ.

Αρχίσαμε με τα 40 FI, που, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ήταν απόφαση της 7ετίας και θεωρήθηκε τολμηρή γιατί έσπασε το αμερικανικό μονοπώλιο, τα MΙRAGE 2000, τα MIRAGE 2000-5 και τα RAFALE. Με τα FI έμεινε ικανοποιημένη η ΠΑ ενώ με τα MIRAGE είχε πολλά προβλήματα υποστήριξης μάλλον επειδή η Ελληνική πλευρά δεν επέμενε για υπογραφή FOS. Η παραλαβή τους προβλημάτισε σφόδρα τον τότε ΥΕΘΑ Σπ. Σπηλιωτόπουλο. Για την προμήθεια των MIRAGE (Αγορά αιώνα και ΑκοΣημίτηδων) θα μπορούσε κανείς να γράψει δύο ωραίες ιστορίες διαπλοκής και μιζο-ευωχίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.militaire.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου