Σελίδες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Πλωτή αποβάθρα 10000 τόνων ,τέθηκε στις υπηρεσίες των ΤΕΔ

 Εφημερίδα «Σταρ» της 20 Φεβρουαρίου 2021

 

Η αμυντική βιομηχανία εξοπλίζοντας την Τουρκία με εγχώρια και εθνικά προϊόντα, στις ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου, οι ΤΕΔ έχουν προσθέσει στη δομή τους, την πλωτή αποβάθρα με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Η πλωτή αποβάθρα των 10000 τόνων τέθηκε σε λειτουργία στη Διοίκηση του Ναυπηγείου της Σμύρνης, την οποία παρακολούθησαν ο ΥΕΘΑ Ακάρ, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Γιασιάρ Γκιουλέρ, οι Αρχηγοί των Κλάδων, ο Υφυπουργός Μουχσίν Ντερέ και άλλοι αξιωματούχοι.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκαρ δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις, η σημασία της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας έχει γίνει πιο εμφανής.

Μιλώντας ο Ακάρ, είπε με την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, η Τουρκία κάθε μέρα που περνά επεκτείνεται σε πεδία επιρροής και ενδιαφέροντος, ότι η Τουρκία έχει γίνει θέμα στη διεθνή σκηνή και τόνισε: «Προσπαθούμε με τη δύναμή μας να ενισχύσουμε τον αφοσιωμένο και γενναίο στρατό μας, με εγχώρια και εθνικά οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε αρχίσει να αποκομίζουμε τους καρπούς αυτών των προσπαθειών».

Δηλώνοντας ότι ακόμη και τα τυφέκια πεζικού που χρησιμοποιούσαν οι ΤΕΔ στο παρελθόν, προέρχονταν από το εξωτερικό, ο Akar είπε:

«Τώρα πλέον έχουμε φτάσει στο επίπεδο σχεδιασμού, κατασκευής και εξαγωγής του δικού μας εθνικού τυφεκίου πεζικού, του δικούς μας πολεμικού πλοίου, φρεγατών μας, ΙΗΑ μας, SİHA μας, των πυροβόλων μας Fırtına, των πολλαπλών εκτοξευτών μας, των ΕΕ/Π ΑΤΑΚ και των έξυπνων πυρομαχικών ακριβείας. Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν καταφέρει μεγάλη επιτυχία στον τομέα, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά πολεμικά όπλα, μέσα, εξοπλισμό και πυρομαχικά, που παράγονται με εγχώρια και εθνικά μέσα. Η αποτελεσματικότητα των Τουρκικών οπλικών συστημάτων έχει επίσης φανεί σαφώς στον αγώνα των αδερφών μας του Αζερμπαϊτζάν, να σώσουν την πατρίδα τους από την κατοχή».

«Ένα όμορφο και επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα»

Η Τουρκία, η οποία στις ακτές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχει τη μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης, ο Ακάρ τόνισε ότι τα έργα και η ικανότητα στον τομέα της ναυπηγικής, έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, με την έναρξη λειτουργίας της πλωτής αποβάθρας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πλωτή αποβάθρα θα συμβάλει σημαντικά.

Δηλώνοντας ότι όλες αυτές οι επιτυχίες πραγματοποιούνται μέσω της σοβαρότητας, της ειλικρίνειας, του διαλόγου και του συντονισμού του κοινού, των ιδρυτικών εταιρειών, του ιδιωτικού τομέα και των πανεπιστημίων, ο Aκάρ είπε: «Η πλωτή δεξαμενή που τέθηκε σε λειτουργία είναι ένα όμορφο και επιτυχημένο παράδειγμα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα»

Επισημαίνοντας την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπινους πόρους, τις δυνάμεις και τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, η Aκάρ συνέχισε ως εξής:

«Οι επιχειρηματίες μας, οι βιομήχανοι και οι μηχανικοί μας, που εργάζονται για την ενίσχυση της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας μας, διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στις ΤΕΔ, για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων που αναλαμβάνουν στην ξηρά, τη θάλασσα, τον αέρα, στη χώρα και πέρα από τα σύνορα, σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Αναμένουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλο και περισσότερο. Συγχαίρω όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση και την επιτυχή εκτέλεση αυτών των έργων που αυξάνουν τις αποτελεσματικές, αποτρεπτικές και αναγνωρισμένες ιδιότητες του λαμπρού Τουρκικού στρατού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των ναυπηγείων ASFAT και HAT-SAN που συνέβαλαν στο εν λόγω έργο. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποφασιστική στάση, την ηγεσία, την ενθάρρυνση και την υποστήριξή του, στην ανάπτυξη της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας μας».

Ο Ακάρ στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε στους στρατιώτες για επιτυχημένες, χωρίς ατυχήματα και απροβλημάτιστες αποστολές, σε οποιοδήποτε δύσκολο κλίμα και έδαφος.

Μετά την ομιλία του, ο Aκάρ έδωσε το Πιστοποιητικό Εισόδου σε υπηρεσία στο Δκτή της αποβάθρας Αντιπλοίαρχο İzgür İkiz.

Αφού ο Δκτής İkiz έλαβε το έγγραφο με τον όρκο, ο Aκάρ και οι διοικητές έκοψαν την κορδέλα και έθεσαν σε λειτουργία την αποβάθρα..

Μισό κόστος, μισός χρόνος

Μετά την τελετή, ο Aκάρ και οι διοικητές περιηγήθηκαν στην πισίνα και έλαβαν πληροφορίες από τους αρμοδίους.

Η πλωτή αποβάθρα, η οποία τέθηκε σε λειτουργία περίπου στο ήμισυ της τιμής του αναμενόμενου κόστους και πολύ πριν από την καθορισμένη περίοδο, θα εξυπηρετήσει επίσης τις πλατφόρμες που θα λάβει η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων την προσεχή περίοδο. Η πλωτή αποβάθρα, με ικανότητα ανύψωσης 10000 τόνων, έχει μήκος 175,60 μέτρα και εσωτερικό πλάτος 35,54 μέτρα. Υπάρχουν 2 ηλεκτροϋδραυλικοί κινητοί γερανοί στην πισίνα, οι οποίοι μπορούν να βουτήξουν σε 1 ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου