Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Χουλουσί Ακάρ, μπροστά από τη σημαία του Κουρδιστάν

 Ιστοσελίδα «odatv» της 19 Ιανουαρίου 2021

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έχουν βάλει στόχο τον Σεζγκίν Τανρίκουλου του κόμματος CHP, τι θα πουν για τον Χουλουσί Ακάρ. Ακόμα και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έβαλε στόχο το ΑΚΡ.  

Ο ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μετέβη στη Βαγδάτη για επίσημες συνομιλίες, είχε επαφή με τον ΥΕΘΑ του Ιράκ, τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Κιαζίμι και τον πρόεδρο του Ιράκ Μπεχρέμ Σαλίχ.

Ο υπουργός Ακάρ πήγε στο Ερμπίλ για συνομιλίες, με την περιφερειακή Κουρδική κυβέρνηση του Βόρειου Ιράκ, μετά τις επαφές που είχε στη Βαγδάτη. Στην αντιπροσωπεία του Υπουργού Aκάρ, είναι και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Γιασιάρ Γκιουλέρ. Ο Χουλουσί Ακάρ πραγματοποιεί συνεχόμενες συναντήσεις με αξιωματούχους της περιφερειακής Κουρδικής διοίκησης στο Βόρειο Ιράκ.

Ο Χουλουσί Ακάρ θα συναντηθεί επίσης με τον τέως πρόεδρο της περιφερειακής Κουρδικής Δκσης Μεσούτ Μπαρζανί, , τον πρόεδρο περιφερειακής Κουρδικής Δκσης Νετσιρβάν Μπαρζανί και τον πρωθυπουργό Μεσρούρ Μπαρζανί.

Μια λεπτομέρεια επέστησε την προσοχή κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Κατά τη διάρκεια των επαφών του Χουλουσί Ακάρ, υπήρχε η Τουρκική σημαία και η Ιρακινή σημαία, καθώς και η σημαία του Κουρδιστάν της Ιρακινής περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης.

Η σημαία του Κουρδιστάν της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης (ΙΚΒΥ) περιλαμβάνεται επίσης στο Σύνταγμα του Ιράκ. Ωστόσο, όταν ο βουλευτής του CHP Σεζγκίν Τανρίκουλου μοιράστηκε μια φωτογραφία αυτής της σημαίας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε επίσης στόχος από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ Haber και ο Akit, που είναι κοντά στην κυβέρνηση, έκαναν τον τίτλο «Η αγάπη του Σεζγκίν Τανρίκουλου του CHP, για τη σημαία του ΙΚΒΥ».

Για την ίδια σημαία βγήκε σκληρός και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κατέκρινε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μεσούντ Μπαρζανί στην Τουρκία το 2017, υψώθηκε η σημαία της Ιρακινής Κουρδικής Περιφερειακής Δκσης. Ο Πρόεδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επέκρινε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συναντήθηκε με τον Μπαρζανί και τον τότε πρωθυπουργό του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ με σκληρά λόγια και είπε: «Το να κρεμάς την ίδια σημαία που ισοδυναμεί με την Τουρκική σημαία, αυτό είναι σκάνδαλο, είναι ντροπή. Ποιος επέτρεψε να κυματίζει στην Κων/λη, αυτή η λεγόμενη σημαία?».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου