Σελίδες

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Προκλητικό άρθρο του ΕΛΙΑΜΕΠ στην εφημερίδα του Μαρινάκη προτείνει υποχωρήσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 ( Ρε που πάμε!!)..

   Ουδόλως ενδιαφέρει σε ποια εφημερίδα δημοσιεύεται το προκλητικό και Εθνικά ζημιογόνο άρθρο του ΕΛΙΑΜΕΠ με απαράδεκτες θέσεις υπέρ της Τουρκίας διότι δεν αιφνιδιάζει, αλλά τελικά ποιοι είναι αυτοί που εξυπηρετούνται και είναι οι άνθρωποι κλειδιά των διερευνητικών..

- Ο κ. Θανος Ντόκος ορίστηκε από τον Π/Θ Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και ήταν ο ιθύνων νους Πρόεδρος στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

- Ο έτερος ο κ. Πρέσβης Παύλος Αποστολίδης 79 ετών Διοικητής της ΕΥΠ (1999-2004) επι κ. Σημίτη έκτοτε ενετάχθη στο ΕΛΙΑΜΕΠ..

Ιδέ σχετικό :(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82)

Μετά την αποχώρησή του από το διπλωματικό σώμα διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος[3] (2004 - 2011) του διοικητικού συμβουλίου της ALPHA Bank καθώς και ειδικός σύμβουλος[1] του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η «προτροπή» του κ. Τσούκαλη φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μιλά για «θαλάσσιες ζώνες»

Ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης με άρθρο του στα «ΝΕΑ» σχετικά με τις διερευνητικές, καλεί την Ελλάδα να διαπραγματευτεί και το μονομερές δικαίωμα της στην επέκταση των χωρικών υδάτων λέγοντας πως αν δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Τούρκων κινδυνεύει με πόλεμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στα δικά μας εδώ πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε ουσιαστικά τίποτα να συζητήσουμε με τους Τούρκους. Σύμφωνα με αυτή την άποψη ακόμη και η προσφυγή στη Χάγη για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα θεωρείται μεγάλη παραχώρηση για τους πιο ακραίους, καταστροφική. Όσο για συζήτηση περί χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε καν λόγος. Αυτή η άποψη είναι αρκετά δημοφιλής και εντός του κυβερνητικού κόμματος κυρίαρχη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οποιεσδήποτε άλλες απόψεις συνιστούν κατ’ αυτούς μειοδοσία».

Αν και οι περισσότεροι αποφεύγουν να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα μιας τέτοιας πολιτικής ούτε είναι πρόθυμοι να αντλήσουν διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος. Δώδεκα μίλια στο Αιγαίο και πόλεμος; Και με τη στήριξη ποιων ; Ή απλώς να περιμένουμε μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία της γειτονικής χώρας ή μέχρις ότου οι μεγάλες δυνάμεις στραφούν επιτέλους εναντίον της Τουρκίας;».

«Αν οι Τούρκοι συνομιλητές αρχίσουν να μιλάνε πολύ για γκρίζες ζώνες και αποστρατιωτικοποίηση ενώ εμείς αρνούμαστε να συζητήσουμε καν για χωρικά ύδατα οχυρωμένοι πίσω από το νομικό δικαίωμα για επέκταση μέχρι 12 μίλια τότε οι διερευνητικές δεν θα έχουν πολύ μέλλον».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:lapolitica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου