Σελίδες

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Φράγκος Φ.:Τέρμα οι αυταπάτες..Μας επιβάλουν μειωμένη Εθνικη κυριαρχία ΗΠΑ & Ε.Ε. (Το αποδεχομαστε;;..)-Βίντεο


Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 fm καλεσμένος του δημοσιογράφου κ. Ανδρέα Μαζαράκη. 

Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου είναι στον 28ο μεσημβρινό στο μέσον της Ρόδου και ουσιαστικά επέτρεψε στην Τουρκία να εχει υπερβεί τις οποίες κόκκινες γραμμές και με άτυχη δήλωση ότι είναι τα 6 ναυτικά μίλια η εσχάτη κόκκινη γραμμή..

Όλα όσα εμπεριέχει το έγγραφο και ο χάρτης Bureau of Energy Resources (Γραφειο Ενεργειακών Πόρων-Ιδέ σχετικό-χάρτη) του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εν τη πράξει τίθενται σε εφαρμογή!!

Διαβάστε εδώ το σχετικό στην ιστοσελίδα:www.washingtoninstitute.org

Μεταξύ άλλων:

- Εξαφανίζει το Σύμπλεγμα της Μεγιστης 

-Δικαιώνει κατά 80% το Σύμφωνο Τουρκίας- Λιβυης

- Παραχωρεί στην Τουρκία την ΑΟΖ- Υφαλοκρηπίδα Δυτικά της Κύπρου 

- Στην Κύπρο αναγνωρίζει ΑΟΖ μόνο τις οριοθετήσεις με Λίβανο-Ισραήλ-Αίγυπτο και ότι άλλο ευνοεί την Τουρκία, όπως εμφαίνεται στο Χάρτη 

Ουσιαστικά η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναγνωρίζονται ως χώρες αλλά χώροι και φέρεται ότι είναι γνώστες σε Ισραήλ, Κύπρο, και Αιγύπτος.

Επισήμανε πως η Ελλάδα ως μέρος της σύμβασης του ΟΗΕ για το δίκαιο της Θάλασσας του 1982 έχει δικαιωματα και υποχρεώσεις...

Όφειλε να ετοιμάσει Χάρτες ακρίβειας και Καταλογο Συντεταγμένων για τις Θαλάσσιες Ζώνες και να τις υποβάλει στην Ειδική Επιτροπή των Ωκεανών και του Δικαίου της Θάλασσας.

Αναλυτικά:

α)Τις Γραμμές Βάσης

β) Το εύρος της Χωρικής Θάλασσας

γ)Την Συνεχόμενη Ζώνη

Δ)Την ΑΟΖ που εμπεριέχει και την Υφαλοκρηπίδα).

Επειδή αυτά δεν έγιναν και δεν διαφαίνεται κάτι για το μέλλον η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα με ότι συνεπάγεται αυτό..

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. αναφερόμενος στην ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη με την Αλβανία για οριοθέτηση ΑΟΖ, τόνισε πως χρήζει ιδιαίτερης προσοχής με δεδομένο ότι η Αλβανία έχει ήδη «κλείσει» τους κόλπους της, έχει ορίσει θέσεις βάσης και ευθείες γραμμές βάσης και έχει ήδη εδώ και χρόνια 12 ν.μ. χωρικά ύδατα.

Για άλλη μια φορά είπε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε όπλικα συστήματα,με άμεση παράδοση και αύξηση της θητείας

 Η κρίση που είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο δεν επιτρέπει καθυστερήσεις.

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. έκανε ξεχωριστή αναφορά στην δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλγαρικής κυβέρνησης ο οποίος απείλησε με πόλεμο τα Σκόπια,εάν συνεχίσουν να παραποιούν την ιστορία.

Πιο αναλυτικά και ιδιαίτερα καυστικά για την αβελτηρία στην υποτιθέμενη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Γαλλία και την ουσιαστική αποδοχή στα κελεύσματα των Πομπεο και Frau Merkel..

Δείτε την Συνέντευξη ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου