Σελίδες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

AOZ AND HYDROCARBONS

Σχόλιο: Καθηγητή κυρίου Καρυώτη σε άρθρο του Ευπατρίδη Καθηγητου κυρίου Αντωνη Φώσκολου Φιλε Αντωνη 
Γράφεις για τουλάχιστον 20 χρόνια ότι «υπάρχουν υδρογονάνθρακες» στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά όλοι σε αγνόησαν όπως αγνόησαν τον Κονοφάγο, τον Μπασιά και την Φωκιανού.  Έτσι αγνόησαν κα μένα γράφοντας για την αξία της ΑΟΖ.
Τώρα είναι πλέον πολύ αργά για τον ορυκτό μας πλούτο διότι η Μέρκελ και ο Τραμπ θέλουν να τον μοιραστούμε με την Τουρκία.

Θόδωρος,
Ο φίλος σου που σε γνώρισε, το 1968, σαν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρυ στον Καναδά.

Οι συμφωνίες de jure οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο (μερική) και η de facto οριοθέτηση με την Λιβύη δίνει στην Ελλάδα μία θαλάσσια έκταση 255.000 τετρ. χλμ., στην οποία μπορούν να γίνουν έρευνες προς εκμετάλλευση, κυρίως, υδρογονανθράκων (εικόνα 1). Oι συμφωνίες οριοθέτησης αφορούν και την αλιεία, αλλά η αντιδικία με την Τουρκία προφανώς δεν αφορά τα μπαρμπούνια!

Οι εταιρείες Total, ExxonMobil, Repsol, ΕΛΠΕ και Energean, που έχουν δώσει προσφορές για τα θαλάσσια οικόπεδα και πληρώνουν ετήσιο ενοίκιο (Royalties), προφανώς "βλέπουν" κοιτάσματα. Δεν χρειάζεται γεώτρηση για να δεις αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες, όπως δεν χρειάζεται εγχείρηση για να δεις αν κάποιος έχει καρκίνο! Κάνουμε πρώτα διάγνωση και μετά εγχείρηση

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα slpress.gr:.Στα κατοχυρωμένα 255.000 km2 ελληνικής θάλασσας υπάρχουν κοιτάσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου